Hét Visblad Online - juli (video's

8357
27 jun 2013

Eindelijk: de zomer is officieel aangebroken, en dat betekent volop zomervisserijen in het nieuwe Visblad. In dit juli-nummer bovendien niet één, maar twee Visblad TV-video's. Lees verder!

Laten we van wal steken met de twee video's. Allereerst de nieuwe aflevering van Visblad TV - horende bij het karper artikel. In deze aflevering gaat presentator Robert de Wilt samen met Raymond Hakkert op 'drijfjacht' in het Brabantse Den Bosch. Drijfjacht? Nou ja, het zit zo: beide heren hebben een grote voorliefde voor het drijvend karpervissen; aan de oppervlakte dus. Zij doen dit met drijvende hondenbrokken, die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Simpel en goedkoop, doch effectief. Kwestie van hondenbrokken strooien en vervolgens goed in de gaten houden of er karpers naar boven komen.

Hoe ze het een en ander precies aanpakken, en of er ook daadwerkelijk Bossche stadskarpers voor de camera voor gaas zijn gegaan, zie je in onderstaande video. Check ook het karperartikel in Hét Visblad (pag. 20 t/m 24), waarin Visbladredacteur alle ins & outs over o.a. aas, montage en allerhande bonustips uit de doeken doet. Daarmee komt de beginnende oppervlaktevisser 100% beslagen ten ijs! Maar first things first, de video:

Vraag het aan Ed - grote brasems voor Lars

De tweede video betreft de vertrouwde Vraag het aan Ed-aflevering. Deze maand Lars Veldkamp (11) uit het Overijsselse Welsum in de hoofdrol. Lars vist graag, maar heeft nog nooit een grote brasem gevangen. Benieuwd naar hoe dat moet en welk materiaal hij nodig heeft, schakelde hij de hulp in van Ed Stoop. In Hét Visblad (pag. 32 t/m 34) een verslag van de dag, inclusief alle tips voor basic brasemvissen op een rijtje. In onderstaande video het (de naam zegt het al) videoverslag van de visdag van Ed en Lars.
Check de video hieronder:

En verder…

Wat je allemaal nog meer leest in deze regelrechte zomer-editie? Nou, dat zullen we je vertellen:
Licht barbeelvissen op de IJssel (Maurice Samar), streetfishing met je skates (Robert Grootenboer), een schollentrip vanuit Zeeland naar de Belgisch-Franse kustwateren (Ed Stoop) en vliegvissen op Oostvoorne maar dan effetjes heel anders dan anders (Jeroen Neef). Verder duikfotografe Janny Bosman over haar duik(zoek)tocht naar Nederlandse meervallen, en Kraal in de Vis TV Backstage over de aflevering in Groote Keeten (de uitzending over strandvissen). Uiteraard ontbreken ook de vertrouwde rubrieken Visnieuws, Vismail, Spraakwater, Verenigingsnieuws, Vuurdoop, Column, Nieuw in de rekken, Wedstrijdnieuws en de Visfotostrip wederom niet.

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is zo gepiept via deze link.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide