Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij op volle toeren

6411
02 jul 2013

Het nieuwe Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS) wordt actief gebruikt door de gecertificeerde controleurs Sportvisserij. In twee maanden tijd zijn landelijk ruim 750 controles uitgevoerd, waarbij circa 2300 sportvissers zijn gecontroleerd op de visserijregels en in het bijzonder het bezit van de VISpas en de naleving van voorwaarden gebruik VISpas.

Het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij is een gezamenlijk registratiesysteem voor en door de georganiseerde hengelsport. Het Registratiesysteem is een lang gekoesterde wens van de circa 1200 gecertificeerde controleurs Sportvisserij die graag hun controle (veld)activiteiten willen vastleggen in een gezamenlijk en digitaal registratiesysteem.

Meten is weten en evaluatie van de gegevens levert, zowel landelijk als voor de eigen vereniging en federatie belangrijke informatie op voor de huidige- en toekomstige controle en de voorlichting over de VISpas en de Gezamenlijke lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2015.

Uitgangspunten van het Registratiesysteem zijn:

  • controleurs sportvisserij kunnen hun controle(veld)gegevens op een eenvoudige en snelle manier digitaal kunnen vastleggen, inkijken en overzichten maken
  • resultaten en bevindingen van de controleurs worden beheerd, gerapporteerd en geëvalueerd op verenigingsniveau (eigen wateren), federatie niveau en op landelijk niveau
  • het draagt bij aan effectieve Controle en Handhaving en daarmee het functioneren van de georganiseerde hengelsport 
  • het draagt bij aan werving en behoud van leden door gerichte voorlichting over visserijregels, verenigingsleven-en (jeugd)activiteiten

Door de fijnmazigheid van hengelsportverenigingen en een grootschalig netwerk aan vrijwillige Controleurs Sportvisserij is de georganiseerde hengelsport jaarrond actief met controles aan de waterkant. Hierbij staat naast het controleren van de visdocumenten vooral de voorlichting over de visserijregels en visdocumenten centraal.

Controleurs Sportvisserij zijn te herkennen aan hun kleding met opschrift Controle Sportvisserijen kunnen zich identificeren met een officiële controlepas. 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.