Fish O Mania vijf uur lang live op RTL 7 (Video)

10680
09 jul 2013

Het grootste sportvisspektakel dat Engeland kent – Fish ‘O’ Mania – is zondagmiddag van 13.00 tot 18.00 live te volgen op RTL-7. Promo’s en beelden van het evenement zijn al dagelijks op de televisie te zien. Al een slordige 20 jaar houdt de spannendste viswedstrijd van Groot Brittannië de gemoederen bezig en zitten meer dan een miljoen Britten met het hengelsporthart op de juiste plaats elk jaar weer tijdens Fish ‘O’ Mania aan de buis gekluisterd.

Maar, omdat speciaal dit 20ste jaar het zondagdeel van het tweedaagse evenement een bijzonder internationaal karakter krijgt en naast Groot Brittannië en Ierland ook Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Nederland (met Arjan Klop en Jurgen Spierings) deelnemen, heeft RTL besloten de wedstrijd voor het eerst in z’n geheel en live in Nederland te vertonen. Vanzelfsprekend zullen daarom ook zeer veel landgenoten Fish ‘O’ Mania thuis, op de camping, aan boord van hun motorjacht of waar dan ook gaan volgen. De middag met de zon hoog aan de hemel is immers toch niet de beste tijd van de dag om zelf te gaan vissen. En, beelden van de Tour de France kun je ook ’s avonds zien. Commentaar bij de wedstrijd wordt o.a. gegeven door Ed Stoop die we kennen van Vis TV.

Bovendien kun je op zondagmorgen voorafgaand aan Fish ‘O’ Mania al een extra uitzending van Vis TV bekijken waarin een preview van het evenement wordt gegeven. Uiteraard worden daarin al de nodige tipjes van de sluier opgelicht en probeert Ed natuurlijk zelf ook nog een visje te vangen.

Dankzij een heel batterij camera’s zijn de deelnemers en hun activiteiten tijdens Fish ‘O’ Mania ‘very close’ te volgen en krijg je daardoor een wel heel bijzondere kijk op deze viswedstrijd aan de beroemde Arena-vijver van de Cudmore Fisheries in Whitmore (nabij Stoke on Trent).

Vooral omdat bij Fish ‘O’ Mania in tegenstelling tot elke andere viswedstrijd de vangst elk half uur wordt gewogen. Daardoor krijgt het klassement voortdurend een andere karakter en kun je zelf ook eenvoudig de stand bijhouden. Uiteindelijk wordt het koppel dat samen na vijf uur vissen het meeste gewicht aan vis heeft gevangen uitgeroepen tot winnaar en wacht hen een niet onaantrekkelijk bedrag van 10.000 Britse ponden.

Net als alle deelnemers zijn ook Arjan Klop (32) en Jurgen Spierings (34) gelouterde wedstrijdvissers en bijzonder bedreven in het vissen in vijvers zoals de Arena. Zij worden gecoached door onze bondscoaches Jan van Schendel en Jack Valkenburg.

Alleen hebben de Engelsen, als te doen gebruikelijk, extra hoog ingezet door dit jaar de meervoudige wereldkampioenen Alan Scotthorne en Will Raison ten tonele te laten verschijnen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.