Maak van de Rijn weer een zalm rivier

8180
22 aug 2013

Teken de petitie om in één klap acht belangrijke zalm-blokkades passeerbaar te maken!

Acht dammen van waterkrachtcentrales in de Elzas, in het Frans-Duitse deel van de Rijn (allen eigendom van één Frans bedrijf) blokkeren de trek van zalmen naar hun originele paaigronden in de bovenloop van de Rijn, tot aan en voorbij het Zwitserse Bazel. WNF Zwitersland wil met deze petitie de Franse energie maatschappij aan haar woord houden om voor 2020 deze lokaties te voorzien van goede vispassages.

Sportvisserij Nederland en de Europese Anglers Alliance steunen herstel van de zalm op de Rijn.

Al sinds 1985 worden zalmen (eitjes, parrs en smolts) in diverse kweekprogramma's vrijgelaten in zijrivieren van de Rijn, zoals de rivier de Sieg. Dit geeft leuke resultaten. Jaarlijks keren er enkele duizenden volwassen zalmen terug naar de Duitse paaigronden. Helaas is dit aantal nog niet genoeg voor natuurlijk herstel. Deze sterke dieren hebben nog steeds te kampen met een gesloten Haringvlietdam (de monding van de rivier), bestaande waterkracht centrales op de zijrivieren, en ook de Zwiterse dammen in het bovenstroomse deel van de Rijn vormen een flinke hindernis.

Teken daarom de petitie hier!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.