Topvangsten verwacht op WK Dames

4016
22 aug 2013

Op het 20e Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Dames, komend weekend bij Radece in Slovenië worden topvangsten verwacht. Trainingssessies van vier uur gedurende afgelopen week lieten al vangsten van meer dan 20 kilo vis zien. Blauwneuzen, barbelen, karpers, kopvoorns, giebels, gewone blankvoorns en alvers. Heel veel alvers! De deelnemers zullen dus op heel veel ‘paarden’ kunnen wedden.

De ploeg, bestaande uit Ingeborg Audenaerd (Terneuzen), Anja Groot (Heemskerk), Melissa Krijgsman (Heerhugowaard), Chantal Mensink (Oud Beijerland), Wanda de Schouwer (Oss), Anouk van de Belt (Zwiggelte) en de coaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven, is daarom al dagen aan het oefenen.

Het gebied waar wij vissen is volgens bondscoach Van Schendel fabelachtig mooi en de rivier de Sava bijzonder visrijk. Alleen wijkt het vissen daar nogal af van wat wij vorig jaar op het WK in eigen land deden. Toen werd immers heel mooi brons behaald. Vanzelfsprekend zetten wij opnieuw in op een podiumplaats. En, vandaar dat wij al dagen in Slovenia bezig zijn ons materiaal en onze tactiek aan te passen en het parkoers te verkennen.

Bij het WK Dames wordt gevist volgens het internationale reglement van de C.I.P.S. (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) dat o.a. zegt dat alleen vaste hengels en werphengels zijn toegestaan die zijn voorzien van een dobber.

Na de officiële en verplichte trainingswedstrijd van 10.00 – 14.00 uur op vrijdag de 23e start zaterdag na een voorbereiding van twee uur de eerste echte wedstrijd van het WK om 10.00 uur en klinkt om 14.00 uur het eindsignaal. Op zondag volgt eveneens van 10.00 – 14.00 uur de tweede en beslissende wedstrijd en wordt circa 16.00 uur de uitslag van het WK Dames bekend gemaakt en volgt om 18.00 uur de huldiging.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.