Hét Visblad online september (video)

3896
22 aug 2013

Het september nummer van Hét Visblad valt vanaf vandaag weer bij de abonnees in de bus. We zijn deze maand wat aan de vroege kant, maar dat heeft als voordeel dat je deze (hopelijk mooie) nazomer nog je voordeel kunt doen met de interessante verhalen dien in deze editie staan.

De coverstory van deze maand is een mooi voorbeeld van zo’n verhaal en gaat over het vissen op zeebaars met zogenaamde ‘weedless softbaits’. Deze techniek is al een hit bij veel zeebaarsvissers in landen als Frankrijk, Engeland en Ierland, maar geniet in ons land nog maar weinig bekendheid. Met het artikel van Jelmer Scheffer komt daar verandering in. Hij is aan het experimenteren geslagen en doet de subtiele aanpak met soft plastics voor je uit de doeken.

Vraag het aan Ed
Zoals gebruikelijk is Ed deze maand weer op pad gegaan met een lezer om zijn of haar vraag te beantwoorden. Dit keer was dat Angelique de l’Ecluse. Zij wil de overstap maken van het karperen vanuit de bivy naar het penvissen en vroeg Ed daarbij om hulp en advies. Die maakte er een thuiswedstrijd van door onder de rook van het ADO-stadion wat stekjes aan te voeren om deze daarna in gezelschap van Angelique met het pennetje te gaan bevissen. Uiteraard was cameraman Sytse van der Harst ook aanwezig voor het maken van de opnamen voor een video. Check hem snel hieronder!

Reportages

Verder heeft dit Visblad nog veel meer te bieden. Zo zijn we op pad gegaan met Jim Versluis en Jacco Noordermeer. Deze karpervissers vissen vanuit een boot in de Biesbosch en vertellen hoe ze hun visserij in dit natuurgebied aanpakken en beleven. In het witvisartikel licht Lennard Fransen aan de Eem het vissen met de match- en bolognesehengel toe. Dit waren dé technieken bij het WK Zoetwatervissen voor junioren tot 23 jaar in het Franse Rieux waar hij aan deelnam. Het roofvissen pakken we dit keer klein aan – figuurlijk gezien dan. Thomas-Jan Paulus laat namelijk zien hoe hij met kunstaas gericht op grondels vist. Voor het vliegvisartikel zoeken we met Ron Ouwendijk het zoute water op. Tussen de containerschepen en supertankers op de Nieuwe Waterweg vist hij met de vlieg op fint.

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is zo gepiept via deze link.

Archief

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.