NK Zoetwatervissen aan het Noordwillemskanaal

5726
27 aug 2013

Zaterdag 31 augustus is de plaats Vries aan het Noordwillemskanaal het decor van het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren. De wedstrijd start, na een voorbereiding van twee uur, klokslag 11.00 uur en eindigt na vier uur vissen om 15.00 uur. Daarna wordt de vis gewogen en weer ter plekke teruggezet en kan het klassement worden opgemaakt. Circa 16.30 uur volgt in Zalencentrum Onder de Linden in Vries de prijsuitreiking en huldiging van de kampioen. Winnaar van 2012 en titelverdediger is Bert Postema uit het Groningse Musselkanaal.

Ook dit jaar kent het NK Senioren weer een groot aantal deelnemers en ook nu hebben de 188 deelnemers zich via regionale selectiewedstrijden geplaatst voor dit kampioenschap. Zij mogen alleen vissen met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van dobbers zoals de matchhengel en de ‘bolo’ of te wel de bolognesehengel.

Het Noordwillemskanaal heeft een bekend wedstrijdparkoers waar naast wedstrijden van de Nationale Topcompetitie ook al eens het Europees Kampioenschap plaatsvond. De visstand is plaatselijk redelijk tot zelfs goed. Al komt dat niet altijd tot uiting in de vangsten. Wie het geluk heeft een stek te loten waar brasem actief is, die beleeft zondermeer een fantastisch kampioenschap. Mits hij ‘of zij’ natuurlijk goed vist. Aan het kampioenschap doen namelijk ook vijf vrouwen mee waaronder onze Wereldkampioene 2011 Ingeborg Audenaerd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.