Mega vangst op de Waal

22489
04 sep 2013

Danny Straten deed de vangst van zijn leven. Tijdens het vissen op de Waal haakte hij een zware vis waarmee hij drie kwartier heeft moeten vechten om hem binnen te halen. Het bleek een zeldzame grootkopkarper te zijn van 132 cm en een geschat gewicht van 35 kg.

Hij registreerde de gigant op MijnVISmaat. De redactie zag meteen dat dit een zeer bijzondere vangst was.

Grootkopkarpers komen oorspronkelijk uit Azië. Ze zijn in het verleden wel eens uitgezet om algen te bestrijden. Met name in Duitsland zijn uitzettingen van grootkopkarpers bekend. Grootkopkarpers zwemmen al filterend door de waterkolom met de bek wijd open. Niet voor niets hebben ze een gigantische bek. Via de grote rivieren belandt er wel eens zo'n gigant in Nederland.


Wat een bek!

Omdat deze vissen plankton en algen eten worden ze niet snel aan de hengel gevangen. Danny viste op snoekbaars en haakte de vis min of meer per ongeluk. Drie kwartier en 500 meter Waal later kwam de vis boven. Hij had geen idee wat hij gevangen had. Thuis aangekomen zocht hij op om welke vis het hier ging. Check hier de vangst met foto's op MijnVISmaat.

Heb jij ook een bijzondere vangst gedaan? Meld hem dan op www.mijnvismaat.nl of op de app (Android en iOS).

Meer bijzondere vangsten vind je hier

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.