Mijlpaal van half miljoen leden bereikt (video)

7938
22 nov 2013

Na jaren van gestage groei was het onlangs dan zover: de 500.000ste VISpas is een feit. Eltjo Klomp uit Hilversum is lid geworden van hengelsportvereniging Hilversum en slecht daarmee de grens van een half miljoen aangesloten sportvissers in Nederland. Daarmee verstevigt de sportvisserij haar positie als derde grootste sportbond van ons land.

Om dit heuglijke feit van een half miljoen aangesloten sportvissers te vieren, werd Eltjo op woensdagmiddag 25 september in het zonnetje worden gezet. En niet alleen Eltjo, want hij heeft de VISpas aangeschaft om met zijn zoontje van acht te kunnen gaan vissen (kinderen tot 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis meevissen). Uit handen van voorzitter Wijnand van der Straten van HSV Hilversum en Vis TV-presentator Ed Stoop ontvangt hij persoonlijk zijn VISpas en een ‘vissige’ verrassing. Daarbij is dit ook voor de jubilerende hengelsportvereniging Hilversum, die dit jaar haar eeuwfeest viert, een mooie opsteker.

Check hier de video van de uitreiking:

Voortdurende groei
De VISpas zit al jaren sterk in de lift. Voor de introductie van dit landelijke document in 2007 telde ons land ruim 350.000 sportvissers die bij de bond waren aangesloten. In de jaren daarna liep dat aantal ieder jaar op om vorig jaar op bijna 490.000 VISpassen uit te komen. De redenen voor het slechten van de mijlpaal van een half miljoen leden zijn divers van aard. Allereerst is sportvissen een aantrekkelijke vorm van recreatie voor iedereen, van jong tot oud. Daarbij is sportvissen ‘hot’ onder de jeugd. Die weet de weg naar de waterkant goed te vinden (14% groei t.o.v. 2012 en bijna 40.000 verkochte JeugdVISpassen) en ook op televisie is er volop aandacht voor de sportvisserij. Zo zijn er naast het welbekende Vis TV diverse nieuwe sportvisprogramma’s te zien op RTL 7, Discovery Channel en National Geographic.

Professioneel en servicegericht
Daarbij is de georganiseerde hengelsport druk bezig om steeds professioneler en servicegerichter te werk te gaan. Zo is het dit jaar mogelijk geworden om online de VISpas te bestellen en worden verenigingen door de federaties en Sportvisserij Nederland ondersteund bij het voeren van hun ledenadministratie. Ook de landelijke VISpascampagne, lokale ledenwervingsactiviteiten en de actie om recentelijk gestopte VISpashouders aan te schrijven droegen bij aan de ledengroei. Evenals de handhaving van de visserijregels door ruim 1.000 verenigingscontroleurs en bijna 150 Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de sportvisserij. En uiteraard zal ook het mooie zomerweer een duit in het zakje hebben gedaan. De slogan ‘Vissen? Altijd de VISpas mee!’ geldt dus nu voor een half miljoen sportvissers.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.