Hét Visblad oktober 2013 (video)

8136
28 sep 2013

Het oktobernummer van Hét Visblad valt vanaf vandaag weer bij de abonnees in de bus. De herfst is officieel begonnen, en daarmee breken voor diverse visserijen nu juist hele goede tijden aan. In dit herfstnummer lees je een daar een paar goede voorbeelden van, al hebben we deze maand nog veel meer leuk en leerzaam leesvoer.

Zoals de cover al doet vermoeden, in dit nummer volop aandacht voor Sharkatag 2013; het haaienevenement dat in augustus plaatsvond voor de Zeeuwse kust en waar bij de 300 deelnemers gezamenlijk niet minder dan 210 haaien – hoofdzakelijk gevlekte gladde haaien – voor eventjes in de boot kwamen. Om daarna te worden voorzien van een merkje en gauw doch voorzichtig weer te worden teruggezet in de Noordzee.

Visblad TV- Roofbleien langs de Waal

Dan gaan we nu eerst maar over naar de nieuwe aflevering van Visblad TV (zie hieronder), waarin Visbladredacteur Robert de Wilt de kribben van de Waal figuurlijk onveilig maakt. Doel: het vangen van roofblei op kunstaas. Dat dit met wat simpele vuistregels helemaal niet zo moeilijk hoeft te wezen, blijkt wel uit deze aflevering, waarin een paar fraaie roofbleien voor de camera verschijnen. Inclusief spectaculaire live aanbeten! De tips uit deze aflevering, plús nog veel meer bonustips voor de roofblei lees je rustig na in het artikel op pagina 34 t/m 38. Maar check eerst de video maar:

Reportages

Ook voor wat betreft de andere reportages deze maand weer voor ieder wat wils: witvistopper Jo Adriolo zoomt in op het maken en gebruiken van lokvoer, en de werking daarvan. Zeevisser Tom van de Pol gaf onze reporters aan het strand van Callantsoog een masterclass strandfeederen op bot.

En ‘allrounder’ Rob Rijkers neemt ons mee tijdens een nachtje snoekbaarzen met propellerbaits en poppers. Snoekbaarzen met ondiep lopend kunstaas in het donker, dus! Verder een indrukwekkend portret van vismaten en boezemvrienden John Licht en Piet van Leeuwen, die al 35 jaar samen achter de karpers aan gaan; vanuit de rolstoel welteverstaan. En vliegvisfanaat Brian Elward zoomt in op het belagen van de gestekelde krachtpatsers genaamd zeebaars.

Uiteraard ontbreken ook de overige vertrouwde rubrieken niet: Zo Zit Dat, Visnieuws, Verenigingsnieuws, Nieuw in de Rekken, Vuurdoop, Visfotostrip, Spraakwater, Vismail en de column van onze zeer gewaardeerde Herwin Kwint.

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar (je leest het goed) krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is zo gepiept via deze link.

Archief

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.