Slagregens en windstoten teisteren het WK Karper

5757
28 sep 2013

Het is nog vrijdagochtend 10:00 uur als we de nieuwste tussenstand tijdens de captainsmeeting overhandigt krijgen. Een roerige captainsmeeting waarbij de jury alle zeilen moest bijzetten om een ordelijk verloop te handhaven.

Zuid-Afrika had via een Commissaris gevraagd of de door de Belgen gebruikte ingevroren fotorolletjes methode wel geoorloofd was. (Complete onderlijn voorzien van een boilie in een fotorolletje doosje, lusje erbovenuit, hennep en wat water erbij en invriezen, doosje eraf lusje in de wartel hangel en zwiep op 120 meter ligt je boilie op een minuscuul bedje hennep). Een methode die al jarenlang gebruikt wordt bij de vooral in Frankrijk populaire Enduro’s .
De Jury besloot dat dit niet verboden was en dus toegestaan.

Direct daarop werd in stemming gebracht of de huidige regels aangepast moesten worden tijdens de jaarlijkse FIPS ed congres zodat deze fotorolletjes methode in 2014 niet meer toegepast mocht worden. Met 10 stemmen voor behoud van en 9 stemmen tegen het gebruik van deze methode zal geen reglementswijziging op dit punt aan het congres worden voorgesteld.

Klik hier voor het volledige verslag

De verrichtingen van het WK team zijn ook te volgen via de Facebook pagina van De KSN.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.