WK Karper in Montargil: the end

5127
30 sep 2013

De laatste nacht en ochtend bleef het spannend. Spannend door de regelmatig voorkomende harde windstoten (de tent van Kevin bleef dit keer wel staan) en spannend in de strijd om het eremetaal.

Het was voor iedereen al duidelijk dat de wereldkampioen karpervissen voor koppels uit sector A zou komen. Het Portugese koppel wist gedurende de nacht over Roemenië te sluipen en een voorsprong van bijna 2 kilo te nemen. In de loop van de ochtend bouwden zij met een totaalgewicht van bijna 58 kilo deze voorsprong nog verder uit tot net geen 5 kilo.

Waar niemand rekening mee had gehouden was de onvoorstelbare inhaalrace die het team uit Kroatië in sector B had ingezet op sector A. Zij wisten de laatste dag maar liefst 22 karpers boven de gewichtslimiet van 1500 gram te vangen en eindigen door deze eindsprint als sector winnaar met een gewicht van bijna 53 kilo op de zilveren plaats in het totaalklassement.

De loterij in sector C was compleet. Het Italiaanse koppel wist nog 2 maatse vissen aan de reeds eerder tellende vis toe te voegen en eindigen als sectorwinnaar van C met een gewicht van nog geen 5kilo op de derde plaats in het totaal klassement. Ons koppel Cor Jamin en John Sterkenburg hadden de pech dat alle vijf door hen gevangen vissen onder de gewichtsgrens bleven. 75 % van alle gevangen vissen woog overigens te licht. In mijn en de ogen van de meerderheid van de teamcaptains die ik heb gesproken een WK onwaardig hoog percentage en een WK karpervissen zoals wij karpervissen beleven en kennen onwaardig gemiddeld gewicht. Zo woog de zwaarste karper gevangen op stek A 18 door het Franse koppel 4079 gram.

Bij het landenklassement zijn Portugal en Kroatië respectievelijk op goud en zilver geëindigd. In sector C staat bij de buren van Cor en John op stek C2 vrijwel de hele delegatie teamcaptains en bankrunners van Kazakhstan te kijken naar de ene vis die hun koppel ter weging aanbieden. Met 1603 gram telt hij en een oorverdovend gejuich gevolgd door dolle taferelen breekt uit. Die ene vis brengt Kazakhstan namelijk de bronzen plak in het landenklassement.

Corné Zwijnenburg en Richard van Leeuwen zijn met een totaal van 7 vissen waaronder de nummer vijf in het gewichtsklassement op een verdienstelijke 11e in hun sector en als 27e plaats overall beland. Toon van der Bruggen en Kevin Sleutjes op stek B8 en Cor Jamin en John Sterkenburg op Stek C1 hebben geen gewicht in de schaal kunnen leggen Ons Nederlandse debuut op het podium wereldkampioenschappen karpervissen hebben we op een 18e plaats in het overall landenklassement kunnen afsluiten. Een leerzame ervaring waar we in de toekomst nog zeker onze vruchten van zullen plukken.

Klik hier voor het foto verslag.

Klik hier voor de einduitslag.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.