Net niet.

8082
28 okt 2013

Laatste wedstrijd WK dames Torremolinos. Iedereen begon toch wel wat gespannen aan de laatste wedstrijd van dit wereldkampioenschap. Wij hebben van alle landen het meest stabiel gevist en hoopte nu op een uitschieter na boven.

Na 2 uur vissen van de 4 uur leek het erop dat we zelfs nog zilver in bereik hadden. We stonden in 2 sectoren top 3 en in 2 sectoren op de eerste plaats. Alleen was de pech voor ons dat vanwege het opschuiven van het getij we deze avond het laatste uur met opkomend water visten. Dit bracht de vis ook in het bereik van concurrenten en andere landen.

Christel Verhage was best wel gespannen, begrijpelijk dit is pas haar eerste buitenlandse WK en ze stond individueel op de 8e plaats. Jammer voor haar stond ze aan de minder goede kant van haar vak maar wist toch 3 maatse vissen aan te bieden 320 gram en goed voor een 5e plaats.
Susan Stuijts, die de eerste 2 dagen goede uitslagen voor het team maakte, bleef deze avond helaas zonder vis in haar sector. Het was frustrerend voor Suus dat ze geen maatse vis kon vangen hoe erg ze ook haar best deed.
In vak C ging Clarinda van de Zande heel goed, helaas werd ze in het laatste uur ingehaald door verschillende vissers. Clarine van de Mande zoals ze steevast op de papieren genoemd werd ving 5 vissen aan de maat en pakte met 495 gram de 5e plaats in haar sector.
Onze jongste visdame Danielle van Geelkerken die ondanks de korte voorbereiding maar dankzij de hulp en steun van haar team leden, lekker stond te vissen wist deze avond 4 maatse vissen ter weging aan te bieden. Met 510 gram was de 4e plaats in haar sector D voor Danielle.
In E viste Linda van de Velde ijzer sterk. Ze ging voor de vakwinst maar werd met hetzelfde aantal vissen op gewicht geklopt door de Française Pauline Bellicourt. Linda wist 885 gram aan te bieden genoeg voor de 2e plaats.Linda was zo geconcentreerd aan het vissen dat ze een vis voor controle op de juiste lengte op haar meetlat liet liggen. Bij het eindsignaal werd haar emmer geleegd door de controleurs en verzegeld voor weging. Na het vertrek van de controleurs uit haar vak merkte Linda haar foutje en riep hen terug. Ze namen de vis apart mee in andere tas. Toen ik bij de jury uitlegde hoe de vork in de steel zat, was het geen enkel probleem en werd de vis gewoon meegewogen. Linda baalde zo dat ze vergat hoe uitstekend dat ze gepresteerd had. Dit kenmerkt Linda en haar drive om te presteren.In de team uitslag eindigde we vandaag op de 4e plaats na Frankrijk, Spanje en Portugal. Voor de wedstrijd moesten we 2 punten pakken op Portugal om de bronzen medaille te pakken. Helaas eindigde we net achter Portugal maar we lieten andere zeer sterke tegenstanders zoals Italië en Kroatië achter ons. Jammer maar toch tevreden als je ook het respect naar ons toe van alle andere deelnemers ziet vanwege de sportiviteit en spirit van onze dames.

Individueel had Christel Verhage de pech om met een half punt buiten de top 10 te eindigen. Ze eindigde op een eervolle 11e plaats tijdens haar eerste buitenlandse WK dus een knappe prestatie.
Linda die ondanks 1 keer een 0 incasseren eindigde op een keurige 17e plaats. Jammer van die ene dag anders had Linda weer dik in de top 10 geëindigd.

Clarinda die ook de eerste avond een 0 incasseerde eindigde op een nette 19e plaats maar het was zeer moeilijk dit WK om vis aan te bieden. Er zijn slechts 11 dames die alle wedstrijden vis ter weging hebben kunnen aan bieden.
Susan eindigde op de 32e plaats en Danielle 38e, voor Danielle was dit een geweldige leerschool en je zag dat ze met de dag groeide en meer vertrouwen kreeg.


Landen:
1 Frankrijk    8 punten
2 Spanje    11 punten
3 Portugal  17 punten

Individueel:
1 Marine Broussard Frankrijk               24 punten
2 Rosa Christino Portugal                    35 punten
3 Marta Guerrero Hernandez Spanje  35 punten

Dit WK was een prachtige ervaring voor heel het team. Ze straalden uit dat ze een team waren en werkten perfect samen om tot het best mogelijke resultaat te komen. Op deze manier is coach zijn geweldig en een genot met zo een fijne groep mensen samen te mogen werken. Ik wil namens het team Sportvisserij Nederland bedanken om hier aan deel te kunnen nemen evenals Spro Sports Professionals voor al hun uitstekende materialen zoals de Gamakatsu haken en fluocarbon lijnen die onmisbaar waren om hier te presteren.

Benny Wijnings

Klik hier voor de landen uitslag

Klik hier voor de individuele uitslag


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.