Boetes voor stropers en tasjesvissers

11322
05 nov 2013

In Leeuwarden zijn onlangs twee broers uit Burgum en twee Groninger tasjesvissers door de economische politierechter beboet tijdens twee zittingen.

Burgumer broers beboet voor elektrisch vissen

LEEUWARDEN - Twee broers uit Burgum gingen kopje onder, toen de politie ze op 18 september vorig jaar wilde aanhouden op het Tjeukemeer. De broers, 46 en 50 jaar oud, werden ervan verdacht dat ze illegaal elektrisch aan het vissen waren. Een getuige, een sportvisser, had de politie een dag eerder al ingeseind. De visser rook onraad toen hij het bootje opvallend heen en weer zag varen, maar hengels waren in geen velden of wegen te bekennen. De politie nam een kijkje, maar de vogels waren gevolgen. Een dag later hadden de agenten wel beet: de Burgumers kregen te horen dat ze waren aangehouden.

-> Lees verder op Waldnet.nl

Sportvissers hebben teveel dode vissen

LEEUWARDEN - Twee Groninger sportvissers zijn maandag door de economische politierechter beboet omdat ze levende vissen in vuilniszakken hadden gestopt. De twee vissers, 63 en 71 jaar, werden betrapt toen ze op 24 oktober vorig jaar in de jachthaven van Burgum aan het vissen waren. De oudste van de twee had 167 vissen in de zak, de andere man had 118 vissen gevangen. Daarmee zaten de twee vissers ruim boven het maximum van tien vissen, maar de politie constateerde ook dat lang niet alle vissen dood waren.

-> Lees verder op Waldnet.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.