Controle actie Rhederlaag: vier bekeuringen

6522
07 nov 2013

Op zaterdag 2 november werd 's middags op de Rhederlaag, de IJssel en de dode arm van de IJssel achter Doesburg een controleactie uitgevoerd. Er werd gericht gecontroleerd op stroperij door sportvissers. De actie resulteerde in vier bekeuringen en vier waarschuwingen.

Tijdens de actie werd samengewerkt tussen de boa’s van Federatie Midden Nederland, de politie en een boa werkzaam bij een gemeente. Er werden twee opvallende politievoertuigen en de snelle boot van Federatie Midden Nederland ingezet.

In totaal werden acht strafbare feiten geconstateerd. Voor vier van deze strafbare feiten werd een proces verbaal aangezegd. De uitgedeelde waarschuwingen betroffen relatief geringe feiten. Twee processen verbaal hebben betrekking op het niet op eerste vordering kunnen tonen van de benodigde documenten. Deze mensen moesten ook direct stoppen met vissen.

Levend aas

Eén proces verbaal werd gegeven voor het voorhanden hebben van een ondermaatse kopvoorn (minimum maat is 30 cm.) Het laatste proces verbaal werd gegeven voor het vissen met een levend aasvisje. Hierop staat een boete van 360 euro. Er is niet vastgesteld dat mensen teveel snoekbaars onder zich hadden. Gelukkig werd ook niet vastgesteld dat ondermaatse snoek, baars of snoekbaars onder zich gehouden werd.

Naast de actieve sportvissers werden ook vijf vertrekkende vissers (met boottrailers achter hun voertuigen) door de politie staande gehouden en gecontroleerd.

Al met al kan worden gesproken van een goed verlopen actie waarover iedereen tevreden was en de deelnemende partners zijn bereid een soortgelijke actie later in het seizoen nog een keer uit voeren.

Bron: Hengelsportfederatie Midden Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.