UK organiseert Europese conferentie over vissende kinderen

4773
12 nov 2013

Vertegenwoordigers uit 6 Europese landen waren de afgelopen twee dagen in Londen bijeen om het thema "Jongeren en sportvissen" te bespreken. Zij deden dit op een speciale conferentie georganiseerd door de Angling Trust namens de European Anglers Alliance (EAA).

Afgevaardigden uit de Europese Unie presenteerden hun op jeugd gerichte projecten en programma's. De belangrijkste doelen hiervan zijn om jongeren weer in contact te brengen met de natuur, het aantrekken en behouden van vrijwilligers die hengelsportverenigingen ondersteunen en kinderen helpen op een leuke manier de hengelsport te ontdekken. Ook was er aandacht voor de inzet van social media, waarvan jongeren steeds meer gebruik maken. Succesvolle voorbeelden waren samenwerkingsverbanden tussen scholen, verenigingen, de overheid en bedrijven.

Op de tweede dag gingen alle afgevaardigden naar een sportviscentrum in Ealing, West-Londen. Dit centrum maakt deel uit van de nationale liefdadigheidsinstelling Get Hooked on Fishing (partner van de Angling Trust). Bij dit professionele centrum kunnen jongeren van verschillende achtergronden leren vissen onder begeleiding van gecertificeerde coaches. Hier werd duidelijk dat dit professioneel beheerde centrum een enorme positieve invloed heeft op de jongeren die hier een sportviscursus komen volgen.Mark Lloyd van de Angling Trust zei: "Nature Deficit Disorder" (“natuurgebrek”) is onlangs geïdentificeerd als een groot probleem voor jongeren. Vissen biedt een unieke manier om jongeren van hun banken en schermen, terug in de natuur te krijgen. Daar ontdekken ze de magische onderwaterwereld.“

Hij voegde eraan toe : "Deze conferentie geeft een fascinerend inzicht in de werkzaamheden in heel Europa om jongeren te helpen de hengelsport te ontdekken en hun vaardigheden te ontwikkelen, zodat zeverantwoord en veilig kunnen vissen. De Angling Trust was verheugd om dit evenement op verzoek van de EAA te mogen organiseren. Het was zeer nuttig om van collega’s uit andere landen te vernemen hoe zij de sportvisserij doorgeven aan een volgende generatie."

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.