Kick-off nieuw wedstrijdbeleid

5177
15 nov 2013

Het einde van een beleidsperiode vraagt om de start van een nieuwe. Het dienstdoende wedstrijdbeleidsplan van Sportvisserij Nederland loopt tot eind 2015. Dat lijkt nog erg ver weg, maar om er voor te zorgen dat begin 2016 een nieuw, breed gedragen plan op de plank ligt, heeft onlangs al het startschot geklonken. Onder verantwoordelijkheid van het bestuur van Sportvisserij Nederland is een eerste comité bij elkaar gekomen voor een bespreking over het proces om tot dit plan te komen.

Met de aansluiting bij NOC*NSF eerder dit jaar is de weg richting professionalisering ingeslagen. Met de sportkoepel in de rol van adviseur en een grote groep gesprekspartners wordt de nieuw te varen koers bepaald. “Het bestuur is voornemens om binnen een jaar een breed gedragen nieuw beleidsplan te ontwikkelen voor het wedstrijdvissen. Dit draagvlak willen we creëren door alle stakeholders de mogelijkheid te bieden om mee te praten. Dan hebben we het bijvoorbeeld over federaties, coaches, verenigingen, wedstrijdvissers en commerciële partijen”, spreekt bestuurslid Peter Paul Blommers de ambities van Sportvisserij Nederland uit.

Om tot een gedegen vertrekpunt te komen, start Sportvisserij Nederland met een nulmeting. De vraag waar we staan en wat er al georganiseerd wordt op regionaal, nationaal en internationaal wedstrijdgebied, staat hierin centraal. Tevens zal een kijkje in andere keukens worden genomen. Hierbij valt te denken aan toplanden als Engeland en Italië, maar ook vergelijkbare Nederlandse sportbonden die als best practice kunnen fungeren. De komende weken zal een plan van aanpak worden opgesteld om handen en voeten te geven aan de nulmeting en daarmee de start van het proces.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.