Voorbereidende trainingen WK Feeder Zuid Afrika 2013

5036
18 nov 2013

In mijn vorige verslag schreef ik al over de teveel verspeelde vissen van de eerste dagen. Nou dat probleem hebben we nu al aardig onder de knie. We vangen eigenlijk erg goed met gewichten tot zo’n 40 kilo en voor iedereen veel vis. Dit gebeurt in 4 uur en een kwartier wel te verstaan. Daarna is het weer de hoogste tijd om te vluchten voor het naderende onweer.

Het weer hier is bizar. Iedere dag 35 graden of meer en dat bij enorm veel wind. Vroeg in de morgen waait het amper, rond 10 uur steekt de wind plotseling op en worden we gezandstraald. Zo rond het middaguur valt dan de wind voor een gedeelte weg en zie je de eerste wolken. Niet lang daarna onweert het en in de avond is het weer vrijwel windstil.

Zo snel we terug bij het hotel zijn, wil iedereen meteen weer vissen. Ons hotel ligt pal aan de Vaal-rivier en er zwemmen ongelooflijk veel meervallen, karpers en graskarpers. Die laatste 2 soorten zijn echter amper of niet te vangen, de meervallen wel en daarbij zitten hele leuke “visjes”. De grootste tot nu toe was ruim 14 kilo. Met zo’n vis heb je wel even wat sport met een feederhengel! Al met al is het hele verblijf hier gewoon prachtig. 

Vrijdag hadden we echter een slechte visdag. Er zijn al verschillende teams en de oefenruimte is erg beperkt. We zaten nu op plaatsen waar amper water stond. Op zich zou dat niks geven maar de enorme wind veranderde het hele water in een schuimkoppenmassa en het water werd veel teveel opgestuwd langs waar we zaten. We hebben dan ook amper wat gevangen. Uitsluitend wat kleine graskarpertjes en welgeteld 1 karper. Jammer van deze dag, maar het is niet anders.

We gaan nu iets anders verzinnen. Andere visplaatsen zoeken, beter gezegd. Wij moeten deze week simpelweg zoveel mogelijk karpers haken zodat we die zo snel en efficiënt mogelijk gevangen kunnen krijgen tegen het komende kampioenschap.

De gehele streek hier is eigenlijk een groot natuurreservaat en je weet gewoon niet waar je eerst moet kijken. Prachtig gewoon.
Wel is het zaak hier altijd voorzichtig te blijven. Ik herinner me nog goed dat er, tijdens de training voor het WK Dames twee jaar geleden net voor het bordje van trainingsbox 14, een Kaapse cobra lag. Daar wil je niet door gebeten worden want deze slang is een van de giftigste ter wereld. Tja die beesten zitten hier nu eenmaal ook.

Na het vissen hebben we met het team nog even het parkoers bekeken. Dezelfde prachtige metalen steigers van het Dames WK staan nu hier in het water en dit stuk water is duidelijk dieper dan waar we trainen. Het kan bijna niet anders dat er hier aardig wat vis gevangen gaat worden, vooral na enkele dagen trainen (en voeren).

We kunnen niet wachten om eraan te beginnen.

Jan van Schendel 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.