Susan Stuijts, Heidi Leeuwis en Lennard Noordhoek aan kop bij topcompetitie kust junioren/dames

8582

De eerste dag van de topcompetitie kustvissen voor junioren en dames zit er weer op. De wedstrijden werden gehouden op de Zeeuwse stranden bij Domburg en Dishoek. De vangsten waren over het algemeen redelijk, al was er bij het trainen eerder in de week veel meer vis gevangen. Maar de noordoosten wind van zaterdag was niet gunstig voor de bijtlust van de vis. Toch heeft iedereen in alle twee de wedstrijden vis gevangen en dat is positief. De wedstrijdorganisatie van Sportvisserij Nederland mag dan ook spreken over een succesvolle dag, ook al omdat het weer prima was. In de middag scheen zelfs een heerlijk zonnetje op het strand.

De eerste wedstrijd werd voor beide categorieën aan het strand bij “de zeven golven” vervist. Het water stond nog vrij hoog op het strand toen de wedstrijd begon en alleen de verste werpers wisten bij zowel de dames als de junioren bij de vis te geraken. Zij pakten dan ook voorsprong op de andere deelnemers, die later in de wedstrijd ook wel hun visje vingen, maar dan is het moeilijk inhalen.

De vangst bestond uit mooie scharren tot aan 30 cm toe, grote botten en kleine meuntjes. Maar elke vis boven de 10 cm bracht wel vis op de kaart …………. Toen de stand werd opgemaakt bleken Marco Mol bij de junioren met 17 vissen en Susan Stuijts bij de dames met 9 vissen de grote winnaars. Bij de junioren bleven Lennard Noordhoek en Kristiaan Minderhoud de achtervolgers, terwijl bij de dames Daniëlle van Geelkerken en Heidi Leeuwis in het spoor van Susan bleven.

Het gehele circus van deelnemers, leiding en supporters verplaatste zich rond het middaguur naar het strand bij hotel Westduin, waar inmiddels het parcours voor de tweede wedstrijd was uitgezet. Deze wedstrijd werd vervist met het opkomende getij. Dat is was lastiger vissen, want dit getij is sterker en de lijnen worden gemakkelijker tegen de aanwezige kleiruggen gedrukt. Hier en daar werd dan ook wel een lijntje verspeeld. Maar ook op deze locatie werd weer vis gevangen.

De meest gevangen vis was hier wel wijting, met wat schar, bot en ook weer wel wat meuntjes. Deze laatste vissoort lijkt aan een opmars bezig te zijn aan de Zeeuwse stranden , want het is lang geleden dat er op deze stranden zoveel meuntjes zijn gevangen. De winst in deze tweede wedstrijd was bij de junioren voor Joeri Minderhoud met 311 cm vis, voor opnieuw Lennard Noordhoek. Kees Gillissen pakte de derde plaats met onder meer een zeetong van maar liefst 40 cm. Linda van de Velde maakte met de winst bij de dames haar slechte start weer goed door de winst op te eisen voor Heidi Leeuwis en Christel Verhage.

Om vijf uur werd te tussenstand uitgedeeld en hieruit bleken Lennard bij de junioren en Susan en Heidi de grote winnaars. Maar de strijd is nog lang niet gestreden, want zijn nog voldoende kapers op de kust om de tweede wedstrijd over twee weken vreselijk spannend te maken. De locatie's zijn weer de Zeeuwse stranden, omdat er altijd wel goed vis wordt gevangen en er bij elk weertype gevist kan worden! Supporters en belangstellenden zijn ook dan weer van harte welkom!


Henri Karremans

Klik hier voor de tussenstand.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.