'Reuzenpanty' tegen vissterfte aan Boezemsingel

8470
03 dec 2013

ROTTERDAM - De Boezemsingel in Crooswijk krijgt een allereerste Vuilfuik, om vissterfte te voorkomen. De Vuilfuik zorgt ervoor dat drollen, shampooresten en afwaswater niet meer in de Rotterdamse singels terechtkomen als het riool het vele regenwater niet meer aan kan.

GroenLinks-raadslid Judith Bokhove kwam met het idee: 'Bij flinke hoosbuien stroomt het riool nu op ruim 300 plekken letterlijk over in de Rotterdamse singels, vaarten en sloten. Dat leidt tot vissterfte, stank en vervuiling van het oppervlaktewater'.

Enorme panty

‘De Vuilfuik kun je zien als een enorme panty, waar het rioolwater eerst doorheen spoelt voordat het in de singels plenst’, legt Bokhove uit. ‘Het doek filtert het ergste vuil uit het afvalwater en wordt eens in de zoveel tijd gereinigd of vervangen. Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig.’

De eerste Vuilfuik komt begin volgend jaar in de riooloverstortput aan de Boezemsingel. Gedurende één jaar wordt onderzocht of de waterkwaliteit verbetert en de vissterfte afneemt. In dat geval komen er meer Vuilfuiken in Rotterdam. Bokhove is blij met het experiment. ‘Dit is niet alleen goed voor het onderwaterleven in onze stad, het voorkomt ook veel stankoverlast voor omwonenden.’

Bron: GroenLinks Rotterdam

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.