Kamervragen teruglopende visbestanden

6915
19 dec 2013

Tijdens een recent Algemeen Overleg Visserij van de Tweede Kamercommissie voor Economische zaken heeft Jaco Geurts (CDA) vragen gesteld over de sterk teruglopende visbestanden in relatie tot het waterbeheer.

De laatste decennia wordt er door waterbeheerders hard gewerkt aan de waterkwaliteit. Als gevolg van dit beleid lopen de visbestanden echter ook terug. Tweede Kamerlid Jaco Geurts stelde in het Algemeen Overleg dat we geen kraanwater in de sloot moeten willen hebben waarin geen vis meer te zien is. Hij vroeg staatssecretaris Dijksma daarom om een fundamenteel onderzoek naar de relatie tussen waterkwaliteit en visbestanden.

Rapportage maart 2014

Dijksma antwoordde dat er bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in het kader van de Europese Kaderrichtlijn Water al veel onderzoeksgegevens beschikbaar zijn. Zij deed de toezegging aan de kamer om op basis van deze bestaande gegevens eind maart 2014 met een rapportage te komen. Mocht daaruit blijken dat aanvullend onderzoek gewenst is, dan kan dat alsnog worden gedaan. Geurts zal namens het CDA de vinger aan de pols houden in dit dossier. Mocht het antwoord van de staatssecretaris in maart wat hem betreft niet afdoende zijn, dan zal hij verdere stappen ondernemen om dit onderwerp onder de aandacht van de Tweede Kamer te houden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.