Hét Visblad online januari 2014

5020
19 dec 2013

Het januari-nummer valt vanaf vandaag bij alle abonnees op de deurmat – vanwege de kerstdrukte bij de post is het overigens mogelijk dat je het blad een dagje later krijgt. In dit nieuwe nummer voor ieder wat wils, met bovendien een knaller van een Visblad TV-aflevering. Zo hoeft niemand zich tijdens de donkere dagen voor Kerst te vervelen.

We beginnen bij de coverstory: snoeken met dood aas. Voor de nieuwe rubriek Visblad TV (opvolger van Vraag het aan Ed) gingen we een dag op pad met dood-aas-specialist Misha de Jong. In de video en het artikel doet hij alle ins & outs van de dood-aas-visserij uit de doeken. Uiteraard wordt er ook gevist. Zou het Misha en presentator Ed Stoop lukken een metersnoek voor de camera te krijgen? Je ziet het in de video hieronder!

Nog meer roofvis

Naast deze dood-aas-knaller hebben we deze maand nog meer interessants voor de doorgewinterde roofvisser. In de rubriek Roofvissen voelen we Marco Kraal, Rob Kraaijeveld en Ed Stoop aan de tand over hun absolute kunstaas top-5 voor respectievelijk de snoekbaars, baars en snoek. En in de Visfotostrip volgden we deze maand de jeugdige fanatiekeling Marien Verheij, die met zijn eigen bootje de Linge onveilig maakt op jacht naar alles wat tanden en stekels heeft.

Voor de pan vissen?

In de rubriek Zeevissen deze maand geen vistechnisch artikel, maar een ‘human interest’ item. Want vissen voor eigen consumptie: hoe gaan we daar nou eigenlijk mee om? Op de pier van Hoek van Holland vroegen vijf willekeurige zeevissers naar hun kijk op het meenemen van de vangst. Vanuit dit artikel is het maar een klein bruggetje naar de rubriek Witvissen, waarin we op pad gaan met Willem de Boer uit Urk. Willem woont in Urk, is doordeweeks beroepsvisser op zee en in het weekend een bloedfanatieke witvisser c.q. wedstrijdvisser. Hoe kijkt hij aan tegen de problemen rond de beroepsbinnenvisserij? Een alleraardigst portret met de nodige ijzersterke quotes.


Willem de Boer is beroeps- en sportvisser. Hij doet zijn verhaal in de witvis rubriek.

Verder in dit nummer

Uiteraard ontbreken ook de overige vertrouwde rubrieken niet. In de Zo Zit Dat het verhaal achter een zeer merkwaardige foto van een snoek en een karper die samen liggen te zonnen. In de rubriek Vis TV 2014 behandelt Kraal ditmaal de aflevering waarin de heren hun bivy opzetten aan de plas Zeumeren. Michiel Zijdewind over de karpervisserij op het Amsterdam-Rijnkanaal anno 2013. Voor de Hengelsport & Maatschappij gaan we op pad met Marlies van Os, die zelf vist maar dit ook aan haar kids doorgeeft. En cabaretier Hans Dorrestijn in de interview-rubriek Spraakwater. Verder natuurlijk de Visnieuws, Verenigingsnieuws, Nieuw in de Rekken, Vuurdoop, Spraakwater, Vismail, de column van Sjaak Bral en Wedstrijdnieuws.

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is via deze link zo gepiept.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide