Hét Visblad online februari 2014 (video)

5876
23 jan 2014

We gaan alweer richting het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een nieuwe editie van Hét Visblad. In de februari editie die vanaf vandaag het land in gaat, schotelen we je diverse mooie, leuke en interessante artikelen voor. Het weer is nog steeds niet echt winters, dus je kunt er na het blad te hebben gelezen direct op uit naar de waterkant om een en ander in de praktijk toe te passen.

Ook Vis TV-presentator Ed Stoop stuurden we voor een reportage op pad. Om precies te zijn naar de Zuidpier bij IJmuiden. Daar ging hij voor de rubriek Visblad TV vissen met Rik Hagedoorn. Deze zeeviscrack is namelijk gespecialiseerd in het vissen op gul tussen de blokken en steenstort van de pieren. Hij laat Ed in de praktijk zien hoe je precies het beste kunt vissen op dit soort ‘vuile’ stekken. Bij dit verhaal over kiezels, keien en kabeljauw was ook cameraman Sytse van der Harst aanwezig, die van deze visdag de onderstaande video heeft gemaakt. Veel lees- en kijkplezier!Voor de reportages in dit nieuwe nummer gingen we niet alleen bij daglicht vissen. Samen met Sjaak van der Spek trokken we er in het donker op uit om te gaan snoeken. Dat mag in eerste instantie wat eigenaardig klinken, Sjaak laat zien dat je in de duisternis van de avond en nacht ook bijzonder goed snoek kunt vangen. Verder hebben we in deze editie reportages over het winters en stads witvissen met Simon van der Kolk en laat Lex Cuyten zien hoe hij zijn karpervisserij op het Haringvliet aanpakt. De zeevisserij komt aan bod in een groot artikel over de stand van zaken in de Nederlandse chartervisserij anno 2014 en voor de vliegvissers hebben we een stappenplan naar drie schitterende snoekstreamers op papier gezet.

Verder in dit nummer
Uiteraard telt deze editie nog veel meer lezenswaardige stukken. Zo gaan we in de rubriek Zo zit dat in op het fenomeen ‘hulkscharren’, behandelt Marco Kraal in Vis TV Backstage de aflevering over Noord-Hollandse regenboogforellen, geeft kok Bart van Olphen in het onderdeel Spraakwater zijn visie op de consumptie van duurzaam gevangen vis en testen we in de Vuurdoop de Sea Grip Tooth Proof. Samen met de laatste sportvisnieuwtjes, de column van Sjaak Bral, nieuws voor hengelsportverenigingen, een overzicht van nieuwe hengelsportproducten, wedstrijdverslagen en de visfotostrip heb je dus weer voldoende interessant leesvoer.

Abonnement
Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is via deze link zo gepiept.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide