Uniek internationaal sportvisevent in Nederland: WPC (video)

8847
17 jun 2014

19 t/m 22 juni zal te Hellevoetsluis de World Predator Classic (WPC) plaatsvinden, een internationale roofvis-botenwedstrijd met als wedstrijdparcours Het Haringvliet en Hollands Diep; grootse, erg visrijke deltawateren in Zuidwest Nederland.

Inmiddels staat de teller op ruim 40 deelnemende boten met 16 verschillende nationaliteiten, inclusief Amerikaanse, Russische en Japanse deelnemers. Natuurlijk zullen ook Nederlandse topvissers meedingen om de prijzentafel ter waarde van meer dan €70.000,-!

Sfeer proeven? Bekijk dan deze WPC videotrailer:

Modern sportvissen

Bij het sportvissen van vandaag de dag is er sprake van een heuse metamorfose. Waar het vroeger nog wel eens met een stoffig stempel werd bedrukt, mag het nu knallen en flitsen. Met name het roofvissen op tanden dragende rovers als snoek en snoekbaars zit in de lift en spreekt tot de verbeelding.


De Franse deelnemer Frederic Julian (rechts in de boot).


De Duitse deelnemer Christian Biereth (met pet op).

Niet alleen de imposante vissen zelf, ook de gebruikte materialen zorgen voor het nodige spektakel, waarbij gedacht kan worden aan de nieuwste hengels, molens, baitcasters, stukken kunstaas, hightech elektronische apparatuur zoals elektromotoren, dieptemeters/ fishfinders, gps-systemen en last but not least de peperdure, hypermoderne visboten die over het water scheuren. De WPC zal het bovenstaande in alle hoedanigheid uitstralen.


Klaar voor de start bij een grote bootviswedstrijd.


Plaatje toch?

Openingsceremonie

Dit exclusieve roofvisevent kent een spectaculaire openingsceremonie met een parade van alle deelnemende boten in de historische haven van Hellevoetsluis, waarbij een voor een elke boot aan het publiek voorgesteld wordt. Op de kant zullen kinderen van scholen uit de omgeving met vlaggen van alle deelnemende landen, dit alles muzikaal omlijst door de lokale fanfare. Vervolgens zullen authentieke kanonnen in Hellevoetsluis het startschot geven voor de wedstrijd.


Uitvalsbasis van de WPC is Hellevoetsluis.


Het startschot zal gegeven worden met authentieke kanonnen.

Roofvismonsters

De wedstrijd bestaat uit een driedaagse, waarbij van 9.00 tot 17.00 uur gevist wordt. Voor de deelnemers is het de bedoeling dat ze per dag 3 snoekbaarzen, 3 baarzen en 1 snoek vangen; vangen ze meer, dan tellen alleen de langste exemplaren. Geen probleem op wateren als Het Haringvliet en Hollands Diep. Deze wateren worden in binnen- en buitenland geroemd om hun waterkwaliteit en meer dan gezonde visbestand. Snoeken van ruim 1,20 meter, snoekbaarzen groter dan 1 meter en prachtig gekleurde baarzen van ruim over de 3 kg behoren zeker tot de mogelijkheden; laat dat maar aan de deelnemende topvissers over. Alle gevangen vissen worden overigens direct weer teruggezet. Daarbij staan een goede omgang met vis en milieu centraal tijdens dit evenement.


De Belgische deelnemer Wim van de Velde met een monstersnoek.


XXL snoekbaars op het Haringvliet.

Up-to-date klassering

Alle deelnemende boten zullen voorzien worden van een zogenaamd tracking system, waardoor toeschouwers op een digitale kaart precies kunnen zien waar welke boot zich bevindt, hoe snel ze varen en waar er gevangen wordt. Bovendien houdt de organisatie zeer up-to-date een klassement bij; zodra er vis gevangen is en gefotografeerd, dan wordt dat direct digitaal verwerkt en gepubliceerd.


Het Belgische Nederlandse team Coppens en Staverman.

Op 21 en 22 juni zal er door de hoofdsponsoren Shimano en Rapala een sportvis academy gegeven worden, speciaal voor kinderen met een hoofdrol voor veilig vissen, respect voor de natuur en verantwoord omgaan met vissen.

Op 20, 21 en 23 juni zal er in de avonduren een gratis rockfestival georganiseerd worden met niet alleen lokale muzikanten, maar o.a. ook de Engelse bands Phoenix Club en Billy Whizz.

De organisatie

De organisatie van de WPC is in handen van het Angling Spirit, een Engelse organisatie die wereldwijd al meer dan 30 jaar grote, succesvolle sportvis evenementen organiseert. Inmiddels hebben ook grote internationale hengelsportbedrijven hun medewerking toegezegd, zoals Shimano, Rapala, Nitro Boats, Ray Marine Electronics, Reuben Heaton en My GPS Tracker. Vipmedia Publishing & Services is mediapartner van de WPC.

World Predator Classic

  • Datum: 19 t/m 23 juni.
  • Locatie: Hellevoetsluis.
  • Wedstrijdparcours: Het Haringvliet en Hollands Diep.
  • Organisatie: Angling Spirit.
  • Website: www.worldpredatorclassic.com
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.