Vissennetwerk bij de zuiderburen

4173
01 apr 2014

Maandag 31 maart vond de eerste Vissennetwerkbijeenkomst van dit jaar plaats. Het thema was ‘Trekvissen en zoet/zout migratie’. De deelnemers van de bijeenkomst zijn allemaal in het dagelijks leven werkzaam in de visserijwereld. Zij waren te gast bij Vlaams Instituut voor de zee in Oostende, met als gastheer en medesponsor het Belgische Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek, INBO.

Vanuit Nederland vertrok het gezelschap per bus naar België. Op de heenreis waren er een vier korte pitches in de bus over onder andere migrerende aal, zalm en over haaien.
In Oostende waren er nog verschillende presentaties. Zo sprak Gerard de Laak van Sportvisserij Nederland over trekvisprojecten van A(al) tot Z(eeforel). Hierbij gaf hij een uiteenzetting over verschillende projecten vismigratie van de aal, steur en zeeforel.
Andere presentaties gingen over onder meer de Afsluitdijk en vismigratie, een visvriendelijk sluisbeheer en ontwikkelingen van de Kier Haringvliet.

Na de presentaties vertrok het gezelschap naar Nieuwpoort waar een excursie plaatsvond. Hier werd gekeken naar een bemonstering bij omgekeerd spuibeheer. Hier werden onder meer glasalen opgevist ter observatie.

Over enkele weken verschijnt op de website van het Vissennetwerk een verslag van deze veelzijdige bijeenkomst. Kijk hiervoor op: www.vissennetwerk.nl. De volgende bijeenkomst van het vissennetwerk vindt plaats in Zwolle op 5 juni. Centraal staat dan ‘Veranderende visstanden en exoten’.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide