Zeer goede vangsten tijdens 1e selectie Boot 2014 vanuit Scheveningen

7543
07 apr 2014

Op zondagmorgen 6 april jl. stonden 42 heren en 2 dames in alle vroegte op de Dr. Lelykade te Scheveningen om deel te nemen aan de 1e selectie Boot welke traditioneel vanuit Scheveningen wordt vervist.

De dagen ervoor zag het weer en met name de wind, er niet zo goed uit maar hoe dichter maar richting het weekend werd het steeds beter en kon de wedstrijd gewoon worden gevist volgens het schema van de wedstrijdrooster.

De vissers waren verdeeld over 2 boten, het MS Estrella stuurboordzijde en -bakboordzijde en de Trip Tender. Op het MS Estrella stonden aan beide zijden 14 vissers, en op de Trip Tender waren 15 vissers aanwezig. Een persoon was afwezig wegens ziekte.

 

Omstreeks 08:15 ging de eerste periode van start en het duurde niet lang of de eerste vissen kwamen aan boord, voornamelijk scharren, waarvan meerdere ondermaats waren en direct terug gezet konden worden. Een redelijk stroompje (ondanks we in de dooie tijden zaten) zorgde ervoor dat bijna de hele eerste periode goed vis werd gevangen, schar en een enkele bot, absoluut geen rondvis.

Na de eerste periode ging de stroom er helemaal uit en de vangsten werden daardoor ook iets minder. Maar klagen mocht men niet want de vis werd wel hierdoor wel groter. Bij aanvang van de 3e en laatste periode liep de stroom weer aardig op maar nu richting het Zuiden. De boot ging dan ook snel om en de stroming won het van de wind. Zo werden ook de vangsten weer direct goed tot zeer goed, onderlijnen kwamen telkens boven met 3 stuks.

 

De Estrella was de beste boot, dit omdat de boot rustiger en stabieler op het water ligt, wat de visvangst ten goede komt. Ook lag de Estrella 1 metertje op dieper water. De controleurs hadden dan ook volop werk met het meten en sorteren van de vis. Zij waren pas klaar toen de boot de haven werd ingevaren. De weging van de vis werd bij het paviljoen van Rederij Trip gedaan en ging snel, mede door de inzet van de bootcontroleurs. Nu bleek dat de bakboordzijde van de Estrella er met kop en schouders bovenuit stak.Remco Geuze, die pas 1 week geleden vader was geworden van een dochter, liet zien dat hij goed kon vissen en werd algemeen eerste.

Wedstrijdleider Leen van Wensen maakte om 16:30 de uitslag van de 1e selectie boot bekend.

Estrella Bakboord:
1e plaats: Remco Geuze met 86 stuks
2e plaats: Mark van Wanrooy met 80 stuks
3e plaats: Henry Hachmer met 79 stuks.

Estrella Stuurboord:
1e plaats: Arjan Rijnberg met 74 stuks
2e plaats: Frank van Schilt met 74 stuks
3e plaats: Hans Willemse met 66 stuks

Trip Tender:
1e plaats: Sjaak Verburg met 64 stuks
2e plaats: Kees Heijboer met 55 stuks
3e plaats: Albert Leeuwis met 48 stuks

Bij deze eerste 9 deelnemers zaten 4 deelnemers van de nationale selectie die dit jaar deelnemen aan het W.K. Boot te Weymouth. 

Klik hier voor de gehele uitslag 

Iedereen bedankt voor de fijne dag en tot de 2e selectie boot op de Oosterschelde op zondag 4 mei.

   

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.