Wk Korpsen: Teams Westkapelle en O.K.O. te Spanje (video)

6897
08 apr 2014

Trainingsdagen. Woensdag 2 april jl. begon het dan. Om 4:00 vertrek uit Westkapelle, voor een tripje van 1600 km. Weliswaar verdeeld over 2 dagen, maar toch een behoorlijke trip. Gestopt in Perpignan voor de overnachting, en de volgende weer om 7:00 vertrokken. Zodus arriveerden we de andere morgen om half twaalf in Peniscola.


Mooi hotel, met mooi uitzicht.
Na de lunch was het spullen inrichten, kisten inpakken en om 18:00 aan het strand de eerste lijntjes natmaken. Als aas hadden we wat slikzagers maar achteraf bleek dat toch niet het beste aas.

De eerste sessie ving niemand wat, behalve Jan. Hij presteerde het om een zeebaars te vangen, ondanks de teamorder dat het nu even klaar moest zijn met dat baarzengedoe. Wel is zo'n sesse geschikt om te kijken wat wel of niet werkt, of het in de knoop gaat of niet.

De tweede dag, na een stevig ontbijt, werd er eerst naar aas gezocht. Een winkeltje in Benicarlo was daarvoor de juiste plaats.
Ook werd ons daar getoond wat het tweede parcours was, een kiezelstrand ten noorden van Benicarlo. Na dit te hebben geinspecteerd terug naar het hotel, voor een uitgebreide lunch en knoopsessie. Om 19:00 was het dan weer vissen, 4 man op het kiezelstrand en 2 voor het hotel. Nu werd er meer gevangen, en konden we ook wat aan de visherkenning doen. Herrera's, Dorade en iets van een Pietermannetje.

Openingsceremonie:

De dag daarop, zaterdag, de openingsceremonie. Per luxe bus naar Benicarlo gemeentehuis, vanwaar we in optocht naar een "golondrina" wandelden. Per boot dus naar Peniscola, waar in het oude fort de openingsceremonie plaatsvond. Daarna, in een zaal daaronder was het genieten van culinaire hoogstandjes in de vorm van tapas.Te voet terug naar het hotel, maar het was te ver om in één keer te lopen. Zodoende nog gestopt in een cafe, en een karaokebar?!?

Zondag de officiële training, ben benieuwd of de vangsten beter zijn!

Aftasten

Op zondag was de officiele trainingsdag.

's Morgens om 11:00 uur de Captains meeting, met daarbij de loting.
De meeting verliep redelijk strak, en voor alle door ons opgeschreven aandachtspunten was al iets geregeld. Ook werd uitgelegd waar de vakken waren, en er bleek dus dat deze een behoorlijk stuk, zo'n 5 km uit elkaar lagen. Voor de coach was het dus ondoenlijk om het hele team te ondersteunen. Om 17:00 was het aas ophalen, hetgeen keurig per loting uitgedeld werd. En dan vertrek naar de vakken. Westkapelle had voor de training gekozen om de beste spion wissel te zetten, zodat deze alles goed kon observeren. Zodoende had Jan de taak om kilometers te maken.

Het weer was behoorlijk omgeslagen sinds zaterdag, de wind was weggevallen en de zon was een hele dag present.
En dus als zovaak was al datgene wat we in de oefensessies hadden opgepikt waardeloos geworden.Lange dunne lijnen bleken het beste (minst slechte?) te zijn. Minst slechte, want de vangsten waren karig over heel de linie.
Heel af en toe een visje, maar niet meer van het formaat van de oefensessies. Mooi om te zien is ook hoe er tijdens zo'n training al dan niet serieus gevist word. We hadden een spaans team als buren en als ik het zo bekeek waren die niet precies op 100% bezig.

Wie wel op 100% bezig waren was het Belgische Shimano team. Deze scoorden de eerste plaats.
De Nederlandse teams scoorden onderaan de middelmoot, OKO op een 10e plaats en Westkapelle op een 13e plaats.
Van Westkapelle hadden enkel Adriaan en Peter vis, Adraan scoorde een 3e plaats in zijn vak en Peter een 5e. Erik, Jarno en Eddy konden helaas geen score's noteren, net als ongeveer de helft van de deelnemers.

De volledige uitslag moet ik op dit moment nog zoeken, eea staat op een a4tje afgedrukt aangeplakt, maar ik vermoed dat er ergens wel een digitale versie zweeft. (Update 13:00 Er blijken fouten in de uitslag te zitten, dus de gedrukte versies zijn verdwenen)

Vandaag dus de ervaringen van gisteren meenemen en dit in onderlijnen vertalen.

Voor vanavond zal Erik de mental coaching verzorgen en vist Jan in zijn plaats. Dit wisselen zullen we de hele week door doen.

Voor wie de opening nog wil bekijken staat er hieronder een filmpje:

“Om het echie”

Nadat de training ‘s avonds grondig was geëvalueerd werd het maandag tijd om deze inzichten in onderlijnen te vertalen. Dus om 10:00 gingen de kisten met materiaal weer open, en werd er weer het nodige nylon verknipt. Klein, kleiner, kleinst was de trend. Verschillende malen hoorde je dan ook een roep om leesbrillen.

Na een stevige lunch nog even mentaal voorbereiden en dan om 17:00 weer het aas ophalen en naar de wedstrijdlocatie rijden. De opstelling van vandaag was in vak A Eddie, vak B Jarno, vak C Peter, vak D Jan, en vak E Adriaan. Eenmaal aangekomen bij de vakken bleek dat de namen van Jan en Peter waren omgewisseld. Na hierover een stijf kwartiertje in gebarentaal te hebben overlegd was ook dat weer opgelost en konden we gaan vissen.

Het weer was compleet anders dan bij de training, een hele dag mist uit zee en een fris briesje. Zodoende was het wederom puzzelen. Eddie ving wel zijn vis, maar bleef qua gewicht iets achter. Jarno in vak B scoorde twee mooie Herreras, Peter in vak C ving op twee gram na hetzelfde als in de training. In vak D scoorde Jan ook een vis, en Adriaan in E twee. Vijf man met vis dus, op zich niet verkeerd.

Bij de weging bleek dat er toch diverse grotere vissen gevangen werden, dus qua uitslag deden we niet mee in de top helaas.

Het resultaat per vak:
Eddie 11e
Jarno 2e
Peter 9e
Jan 9e
Adriaan 8e

Hiermee behaalden we een 8e plaats, waar we niet ontevreden mee waren.

Volledige uitslag:
https://drive.google.com/folderview?id=0B3U6TRW9_RiUWlZHajhOVmpWbEk&usp=sharing

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.