Uitzetting zalm Oostvoornse meer

7764
09 apr 2014

Op donderdag 10 april zet Sportvisserij Zuidwest Nederland 1500 ‘zalmsmolts’ (jonge zalmpjes) uit in het Oostvoornse Meer. De bedoeling is dat deze vissen in het voedselrijke water tot volwassen zalmen opgroeien en dan voor spectaculaire hengelsport zullen zorgen.

Sportvisserij Zuidwest Nederland zet al meer dan 25 jaar forel uit in het meer. Het Oostvoornse Meer is daardoor tot een topattractie voor Nederlandse en zelfs buitenlandse sportvissers geworden. Het uitzetten van zalm maakt het meer nog aantrekkelijker voor de sportvissers.


Oostvoornse Meer

Het Oostvoornse Meer ligt op de plaats waar honderd jaar geleden nog miljoenen zalmsmolts afkomstig uit het stroomgebied van de Rijn de zee inzwommen en jaarlijks honderdduizenden grote zalmen zich in de monding van het Brielse Gat verzamelden om zich in het Rijnstroomgebied voort te planten, tot in Zwitserland toe.

Door de afsluiting van het Brielse Gat in 1950 werd de belangrijkste migratieroute voor de zalm afgesneden. De inmiddels weer in de Rijn geherintroduceerde Atlantische zalmen moeten nu met het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg genoegen nemen.

-> Lees meer op de site van Sportvisserij Zuidwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.