Stijgende lijn tijdens het WK Kustvissen Korpsen en een afstapje (video)

5460
10 apr 2014

Zo zachtjes aan zit het ritme er al in: ‘s Avonds vissen, daarna wegen en nabespreken gevolgd door een uitgebreide knoop- en herstelsessie. Dan een uitgebreide lunch die afgerond wordt met de tactiekbespreking en een rustmoment.

Als opstelling voor de tweede wedstrijd hadden we Adriaan in vak A, Peter in vak B, Jarno in vak C, Jan in D en Erik in E.

De eerste 2 uur van de wedstrijd was het erg matig, het leek wel of niemand een vis kon vangen. Echter met het invallen van het donker veranderde dat nogal. In vak A begon los te komen en in vak B kwam er regelmatig vis op de kant. Vak C bleef matig evenals vak D en vak E.

Jarno deed de vondst van de avond door met lichtgevende kralen in te gooien.
Omdat hij op dat moment geen andere beaasde lijn had hangen gooide hij deze maar in en dat resulteerde bijna direct in een mooie horsmakreel.

Door strak coachwerk van Eddie hoorde Peter dit snel en wist deze hiermee in het laatste half uur nog 4 vissen te scoren.

Erik in vak E zette ook een mooie prestatie neer, door "back to basic" te gaan. Lijnen a lá Aardappeldal. Hiermee scoorde hij een prachtige vis en eindigde op een 5e plaats in het vak.

Jan in D haalde met een mooie vis en een kleintje een verdienstelijke 8e plaats in het vak, Jarno wederom goed met een 4e plaats. Peter kon de schade dankzij die 4 vissen beperkt houden met een 11e plaats. Helaas zat het Adriaan wat tegen en eindigde hij op een 15e plaats.

Dank zij facebook hadden we de uitslag al tijdens de nabespreking en bleek dat wij deze tweede wedstrijd een zeer verdienstelijke 6e plaats behaald hadden.

Zo kwamen wij deze morgen in het algemeen klassement op een 8e plaats en Jarno haalde individueel Jarno de 7e plaats. Hetgeen tegen het mediterraan geweld hier, denk ik, toch vrij aardig is.

Excuses voor het ontbreken van foto's, maar de regels voor het gebruik van telefoons zijn streng. Bij gebruik tijdens de wedstrijd volgt diskwalificatie.

Echter via https://www.facebook.com/YUKICOMPETICION zijn er heel veel foto's en video's te vinden

Oeps, afstapje..

De derde wedstrijd werd vol goede moed begonnen.
Het gehele team dacht dat ze het lek boven hadden en knoopte vol goede moed dezelfde lijnen als de dag ervoor.

Als opstelling vandaag hadden we Jan in A, Erik in B, Peter in C, Eddie in D en Jarno in E. Coach van dienst was Adriaan.
Al snel bleek dat het toch wat anders was dan gisteren. De buren, een Spaans en Italiaans team, begonnen deze keer eens niet met hun hypergevoelige hengels maar pakten gewoon stugge stokken. Hiermee visten ze op afstand.

Zolang het licht was bleef het angstig stil. Peter pakte 2 visjes ver weg, maar deze moesten terug omdat ze te klein waren.
Ook bij de rest van het team wilde het niet lukken vandaag. Enkel Erik bleef vandaag op de been, wederom op z'n "Aardappeldals" pakte hij met 6 vissen een 6e plaats in het vak. Jarno kon de goede resultaten niet vasthouden, met 2 visjes haalde hij een 10e plaats in zijn vak. Jan in A pakte een 11e plaats, Eddie een 12e plaats, en Peter wist slechts 1 horsmakreeltje te scoren van welgeteld 54 gram.
Dit alles was goed voor een 13e plaats vandaag.

De schade in het algemeen klassement bleef beperkt, gezakt naar een 9e plaats met 2 punten achterstand op de nummer 7 en 8.

Uiteraard nadien crisisberaad gehouden en de tactiek voor vandaag besproken.
Wegens meelezen van de concurrentie kunnen we daar niet al te veel over zeggen, maar enkele termen die voorbij kwamen waren "messcherp" en "bikkelhard".

We geven in elk geval niet op!


Volledige uitslag en standen hier: https://drive.google.com/folderview?id=0B3U6TRW9_RiUUGxPOGxVSzJJVUE&usp=sharing&tid=0B3U6TRW9_RiUWlZHajhOVmpWbEk

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.