Sportvisserij Zuidwest Nederland vernieuwt website

12916
25 apr 2014

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft haar website volledig vernieuwd. De nieuwe site voldoet hiermee aan de nieuwste standaarden voor wat betreft gebruiksgemak, design en technieken.

In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruikt van beeld en iconen.

Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, embedded Youtube video’s, en meer. Ook is een aantal zaken gebruiksvriendelijker ingericht, zoals een sterk verbeterde navigatie en zoekfunctie. Ook het beheer van de website is volledig vernieuwd naar de laatste standaarden.


De nieuwe site van Sportvisserij Zuidwest Nederland: o.a. meer beeld, verbeterde navigatie, mobiel geschikt

Mobiel gebruik

Een andere belangrijke wijziging is dat de website geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik. Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van 3% in 2011 naar zo’n 27% in 2014. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van een gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.


Stijgende lijn mobiel gebruik in de afgelopen jaren

De federatie heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken uit Google Analytics de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast.

De eerste van een reeks nieuwe sites

De nieuwe website www.sportvisserijzwn.nl is de eerste in een reeks van vernieuwingen. De komende maanden zullen ook de andere zes federaties en De KSN hun website volledig vernieuwen. Parallel hieraan zal ook de website van Sportvisserij Nederland meegenomen worden.

Sinds enkele jaren maken de zeven federaties en De KSN gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Kijk gerust eens rond op onze website. Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het aan de federatie!

Sportvisserij Nederland feliciteert Sportvisserij Zuidwest Nederland van harte met haar nieuwe website!

-> Bekijk de nieuwe site!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.