Geen verbod op sportvissen in Amsterdam

10518
29 apr 2014

In hoofdstedelijke hengelsportkringen ontstond grote onrust nadat de Partij voor de Dieren fractie in Amsterdam de beoogde coalitiepartijen VVD, D66 en GroenLinks vroeg om het sportvissen te verbieden. Mede door snelle interventie van Sportvisserij Nederland hebben de fracties van D66 en VVD in Amsterdam aangegeven geen heil te zien in een verbod op de sportvisserij.

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil het sportvissen verbieden. Daarom stelde de partij schriftelijke vragen aan het toekomstige college van Amsterdam om een gemeentelijk verbod gerealiseerd te krijgen. De PvdD is zelfs een actie op Facebook begonnen om mensen te mobiliseren zich negatief uit te spreken over de sportvisserij richting de fracties van D66 en GroenLinks. Dit leidde tot grote onrust en onbegrip in sportviskringen binnen én buiten de hoofdstad. Daarop zijn verschillende partijen binnen de hengelsport in actie gekomen, waaronder ook Sportvisserij Nederland.

Er is direct contact gezocht met de hoofdstedelijke fracties van VVD en D66 waarin beide partijen werden aangesproken op hun positie ten aanzien van sportvisserij in de gemeente Amsterdam. De VVD gaf aan een visverbod niet in te willen brengen in de coalitieonderhandelingen die vandaag zijn begonnen. D66 liet weten niet iedere zorg of probleem te willen reguleren met wetgeving en regels. 'We gaan in het geval van de hengelsport graag het gesprek aan met de verenigingen en sportvissers in de stad over dierenwelzijn.'

Sportvisserij Nederland vindt een dialoog over dierenwelzijn goed omdat dit iedereen scherp houdt. Ook voor de sportvisserij is het welzijn van vissen een belangrijk aspect.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.