2e selectie boot 2014 vanuit de Bergse Diepsluis te Tholen.

7703
05 mei 2014

Remco Geuze werd de 'overall winnaar van de 2 selectiewedstrijden Boot 2014. Hij plaatste zich hiermee als eerste voor het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2014.

Gisteren was het weer zover en werd de 2e selectie boot gehouden op de Oosterschelde vanuit de Bergse Diepsluis te Tholen. Het weer was voortreffelijk, er stond geen zuchtje wind, terwijl afgelopen zaterdag de Noord Oostenwind nog behoorlijk stond te blazen. Iets voor 8.00 uur vertrokken de boten om op te stomen richting de R 14 aan de Goesse Sas, de ingang van het kanaal naar de stad Goes. Dit is de enige plaats waar nog een visje te verschalken is aan de oostzijde van de Zeelandbrug.


 
Aan boord

Daar werden 3 perioden gevist van elk 2 uur en tussen de 2e en 3e periode is er dan een pauze van 30 minuten om te kunnen eten.
De Oosterschelde gaat elk jaar achteruit wat de vangsten betreft, de reden hiervoor weet niemand. Misschien dat er te veel voedsel in het water zit voor de aanwezige vissen. Wij, bootvissers, proberen er toch nog wat te vangen zodat dit een leuke wedstrijd wordt met een mooie uitslag. 

                                        
                                       Aas oprijgen op aaspen

Samen met de 1e selectie boot in Scheveningen en deze 2e dag komen we tot een algemeen klassement. Hierbij wordt bepaald wie er mee mag doen aan het Nederlands Kampioenschap dat op 25 mei a.s. gehouden wordt vanuit Neeltje Jans met de grote boot de Maatje Adriana van Rederij Hoogerwerf.

De boten waarop de deelnemers de 2e selectie vaarden waren de Hendrik-H van Henk Hoogerwerf, de Dolfijn van de Fam. Van As en de Eendracht ll van Henk Bakker.
Alle 3 goede boten waar het goed toeven aan boord is. De vangsten waren helaas niet groot en wat later bleek dat de 1e periode de beste van alle 3 de perioden was.

 
Opperste concentratie

Bij de 2e periode werd de stroom te hinderlijk om goed te kunnen vissen en het zeewier kwam ook nog achterop, wat het niet makkelijk maakte behoorlijk te kunnen vissen.
Tijdens de 3e en laatste periode ging de boot langzaam draaien op het opkomende water. Dit ging echter niet vlot en de stroming kwam maar langzaam op gang. En als er geen stroom is, dan is er meestal ook geen vis.

Op de Hendrik-H was het Eric Goossens die zijn slag sloeg en een mooie 1e plaats wist te behalen met 8 vissen, gevolgd door Pim Troost en Sjaak Verburg. Op de Dolfijn viste Ernest Ripson zich naar een 1e plaats en wist zelfs 14 vissen te landen, Louis van Bommel pakte de tweede plaats met 11 stuks en Rien van Eekeren volgde met 8 stuks. Bij de boot Eendracht ll was het John Soederhuijssen die met de eer ging strijken en viste 9 stuks bij elkaar, gevolgd door good old Barend van de Berg die weer eens liet zien dat hij zijn mannetje ook op de Oosterschelde kan staan. De dag van te voren viste hij nog in Friesland voor de Selectie Kust van het Noorden. Remco Geuze werd 3e aan boord. Dit resultaat samen met het resultaat van de 1e selectie boot zorgde ervoor dat hij de overall winnaar van de 2 selectiedagen werd.


Remco Geuze op de Eendracht II (zie pijl)

Na de wedstrijd werd de uitslag bekend gemaakt in Cafe Restaurant ‘het Koggedek’ het clublokaal van de plaatselijk jachtclub van Tholen- stad, de Kogge. De 5 deelnemers die dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het WK Bootvissen in Engeland, zijn al automatisch geplaatst evenals Cees Westdorp, die vorig jaar Nederlands Kampioen werd. Hij mag zijn titel verdedigen op 25 mei as. Daarna volgen de 4 a 5 beste vissers van elke boot. In totaal vissen er 20 personen het NK en daarvan gaan de beste 10 over naar de topcompetitie voor plaatsing van het WK Bootvissen 2015 in Caherciveen, Ierland (ring of Kerry )

De uitslag van de eerste 3 is als volgt :
1) Remco Geuze 4 Pnt. en 92 Vissen totaal
2) Sjaak Verburg 4 Pnt. en 69 Vissen totaal
3) Frank van Schilt 6 Pnt. en 82 Vissen totaal.Deze eerste 3 deelnemers ontvingen uit handen van Leen van Wensen van Sportvisserij Nederland het begeerde blauwe bord en voor Remco Geuze waren er ook nog bloemen.

Wij feliciteren alle deelnemers die zich geplaatst hebben voor het Nederlands Kampioenschap op 25 mei as. en wensen hen veel succes op het komende NK Bootvissen

Klik hier voor de totale uitslag

 Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide