Visstroperij?Zo meld je het!

8360
06 mei 2014

Visstroperij is het illegaal vissen met beroepsvistuigen zoals staand want en fuiken. Stroperij richt grote schade aan de visbestanden aan. Het is daarom belangrijk dat je er direct melding van maakt als je stroperij ziet.

De pakkans is dan het grootst. Kom je als sportvisser vormen van stroperij tegen, zorg dan dat je dit direct meldt. Het helpt daarbij als je zo gedetailleerd mogelijk informatie kunt geven over de plaats, het vistuig en eventueel de persoon (indien mogelijk ondersteund met foto- of videomateriaal).

Meld stroperij altijd als eerste bij de hengelsportfederatie. De telefoonnummers vind je in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2014-2015 en op de websites. De federatie kan dan proberen eigen opsporingsambtenaren op pad te sturen of opsporingsambtenaren benaderen van andere organisaties waarmee wordt samengewerkt.

Buiten kantooruren kun je in spoedeisende gevallen het beste de politie bellen. Gaat het om grove stroperij ofwel om grote aantallen netten, fuiken of andere illegale vistuigen, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0900-0388.

Tip: sla de nummers meteen even op in je telefoon.

Bron: Hét Visblad mei 2014

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide