Elften gevangen in Duitsland (video)

6274
15 mei 2014

In het kader van de herintroductie van de elft zijn sinds 2008 ongeveer 8 miljoen elftenlarven uitgezet in Duitsland. De larven trekken in het najaar naar zee en groeien daar gedurende 4 tot 5 jaar op tot een volwassen vis.

Vorig jaar, maar zeker dit jaar worden de eerste volwassen vissen van het uitzetprogramma verwacht. Maar het is natuurlijk lastig de elften te vangen in zo'n groot watersysteem als de Rijn. Toch zijn er drie elften gevangen met de hengel in de Neckar (de warmste zijrivier van de Rijn) en zijn er zeven exemplaren gezien in de vispassage bij Iffezheim.

De vispassage of het monitoringssysteem is vaak buiten werking, dus mogelijk zijn er al meer vissen gepasseerd. In het kader van het project zijn ook Franse vissermannen met drijfnetten aan het vissen in het Duitse deel van de Rijn in de buurt van Rees. Ook zij hebben één elft gevangen, ondanks het feit dat de omstandigheden door het sterk stijgende en hard stromende water erg moeilijk zijn om een elft te vangen.

Eindelijk zijn er dan bemoedigende resultaten voor een project dat al zeven jaar loopt en waarbij veel geld en mankracht in is geinvesteerd. Voor meer informatie over het EU LIFE programma zie: www.alosa-alosa.eu

Een korte link naar een TV reportage over de vangst van elften zie je hier.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide