Start Nationale Topcompetitie Sportvissen 2014 in Almere

3907
22 mei 2014

De prestigieuze Nationale Topcompetitie zoetwatervissen gaat zaterdag 24 mei aan de oevers van de Lage Vaart in Almere van start. Het WK-parcours (2009) langs Johnsonpad is dit jaar gekozen om het spits af te bijten. Een schitterende locatie met hopelijk veel vangst. De plaats van samenkomst is Haddock Watersport, waar Sportvisserij Nederland de opening zal verzorgen.

De volgende dag, zondag 25 mei, wordt in hetzelfde kanaal ook de tweede van de in totaal zes viswedstrijden van de Topcompetitie gevist. Ruim 130 licentiehouders (mannen en vrouwen) in verschillende (leeftijd)categorieën hebben zich ingeschreven voor deze topcompetitie. Alle wedstrijden, dus ook deze twee aan de Lage Vaart, starten na een voorbereiding van steeds twee uur om 11.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Daarna wordt de vangst van iedere deelnemer gewogen, genoteerd en weer ter plekke levend teruggezet.

De Nationale Topcompetitie wordt in de periode mei tot en met begin oktober gehouden en heeft tot doel om te komen tot de Nationale Selectie waaruit de coaches de wedstrijdvissers kiezen die straks deelnemen aan het Wereldkampioenschap, EK en andere internationale viswedstrijden.

De Topcompetitie is onderverdeeld in een aantal categorieën zoals Senioren in een A- en B-divisie, Veteranen vanaf 60 jaar, Junioren onder 18 jaar en Junioren onder 23 jaar of te wel de Beloften en last but not least Vrouwen. Vanzelfsprekend vist elke van de categorieën in een eigen sector met gelijkwaardige concurrenten. Van de zes wedstrijden komen de twee slechtste resultaten te vervallen, waarna later dit jaar het uiteindelijke klassement kan worden opgemaakt.

Hoofdsponsor Nationale Topcompetitie zoetwatervissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.