Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen 2014 is van start gegaan

5684
24 mei 2014

De Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen is op 24 mei van start gegaan. De eerste wedstrijd werd vervist aan de Lage Vaart. Het was de bedoeling dat het hele parkoers zou worden uitgezet aan het Johnsonpad.

Echter op woensdag voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Sportvisserij Nederland een telefoontje van gemeente Almere. De reeds vergeven vergunning om te parkeren op het fietspad langs het parkoers werd alsnog ingetrokken vanwege eventuele natuurbeschadigingen aan de berm en de last die het kan opleveren voor fietsers en skeeleraars. Tevens kwam er verbod om een bepaald deel van het parkoers te gebruiken vanwege ingezaaide bijenstroken. Voor de vissers is dit erg vervelend voor het bereiken van het parkoers (de auto's mogen namelijk zelfs het fietspad niet op om de materialen klaar te zetten.
Tijdens het uitzetten van het parkoers werd duidelijk, dat de plaatsen voor de Senioren B moesten worden uitgezet in een deel van de Lage Vaart langs de Trekweg ten zuiden van de Vaartplas. Daar kreeg een van de deelnemers nog bezoek van een slang, die onder zijn viskist voor kroop. De Senioren A kregen bezoek van een otter.

Tijdens de wedstrijd was het weer goed, afwisselend zon en bewolking bij een temperratuur van ca. 20 graden. Wel stond redelijk wat wind. De wedstrijd is een half uur later begonnen om alle deelnemers voldoende tijd te geven alle spullen naar hun stek te brengen.
Van de 141 licentiehouders, die zich hadden ingeschreven, hadden zich er vier afgemeld. Hun plaatsen waren niet uitgezet. Verder hadden nog twee licentiehouders zich niet afgemeld (1 bij de Veteranen en 1 bij de Senioren A). Zij ontvangen hiervoor een gele kaart. Naast de 135 licentiehouders waren er nog twee dagdeelnemers bij de Senioren aanwezig.
De vangsten waren heel wisselend. Sommige deelnemers konden 10 kilo of meer vis ter weging aanbieden. Slechts vijf deelnemers hadden geen vis. Jo Adriolo ving de meeste vis, namelijk bijna 40 kilo.

Bij de Junioren was Bas de Pijper de beste met 2482 gram. De tweede plaats was voor Randy Roumen met 2220 gram en Jesse Averdijk werd 3e met 988 gram.
Ramon Ansing ving de meeste vis (15.874 gram) bij de Beloften. Hij werd gevolgd door Kevin Inkenhaag met 12.691 gram en Luciën de Rade met 8.730 gram. Zij werden resp. 2e en 3e.
Bij de dames mocht zich Ingeborg Audenaurd zich dagwinnares noemen. Zij ving 6.598 gram. De tweede plaats was voor Chantal Mensing met 2.893 gram en Natasja Pichot de Plessis werd 3e met 654 gram.
Dagwinnaar bij de Veteranen werd Hennie van de Bruggen met 4.568 gram. Theo Wijnen behaalde de 2e plaats met 4.208 gram en Joop Jansen werd derde met 3.410 gram.
Bij de Senioren B bood Willem Raven (vak H) de meeste vis ter weging aan. Hij ving 15.618 gram. De tweede plaats was voor Gerard Meerveld (vak G) met 4.209 gram en Ronald Jongeotter (vak H) werd derde met 9.713 gram.
Jo Adriolo was de beste bij de Senioren A met 39.933 gram. Ruud de Jongh en Theo Schillings werden resp. 2e (met 13.721 gram) en 3e (met 5.032 gram).

Deze uitslagen zijn nog officieus en worden officieel 8 dagen na plaatsing op internet, t.w. op dinsdag 3 juni. Eventuele protesten dienen uiterlijk vrijdagmorgen 30 mei a.s. door Sportvisserij Nederland te zijn ontvangen (wedstrijden@sportvisserijnederland.nl of Postbus 162, 3720 AD Bilthoven.

Klik hier voor de daguitslag Junioren en Beloften

Klik hier voor de daguitslag Dames en Veteranen

Klik hier voor de daguitslag Senioren\

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.