App-tip: MyCatch lanceert wereldwijd netwerk voor sportvissers (video)

4562
05 jun 2014

Een wereldwijd netwerk van sportvissers die samen hun kennis, vangsten en ervaringen delen en helpen visbestanden te beschermen. Dat is de droom van de mannen achter MyCatch. Met de lancering van hun gloednieuwe sportvis app is die droom een stukje dichterbij gekomen.

MyCatch is net als MijnVISmaat een gebruiksvriendelijke, gratis app waarmee je snel en simpel je vangsten kunt bijhouden. Nuttige informatie als het weer, de tijd en vangstlocatie worden automatisch toegevoegd. Foto’s, lengte, gewicht en gebruikte materialen voeg je zelf toe.

Al deze informatie wordt gelijk online opgeslagen. Zelfs als je telefoon in het water valt, blijven je vangsten keurig bewaard op www.mycatchapp.com. Dit is ook dé plek om je foto’s op groot formaat te bekijken, van je statistieken te leren en nieuwe stekken ontdekken met de weergaloze sateliet- en streetview kaarten.

Sociaal, nuttig en competitief

De app heeft een aantal Pro functies die voor slechts 0,50 euro ontgrendeld worden. Dit zijn zowel sociale als competitive features. Druk op ‘Social’ en er gaat een compleet nieuwe wereld voor je open waarin je de vangsten van je vrienden altijd real time kunt volgen.

Met de super handige zoekfunctie scan je jouw viswater af en ziet direct wat de laatste, zwaarste en langste vissen zijn die hier door andere MyCatch-fans gevangen én gedeeld zijn. Jij bepaalt overigens altijd zelf wat je wel en niet wilt delen, dus jouw geheime stek blijft gewoon geheim.

Zonder twijfel de allerleukste functie is de MyCatch Battle waarmee je één op één tegen je vismaat kunt strijden om te bepalen wie de beste visser is. Alle vangsten worden live bijgehouden op de app en na de Battle wordt de winnaar direct bekend gemaakt. Vissen was nog nooit zo spannend!

Vissers helpen visbestanden beschermen

Waar MijnVISmaat zich meer focust op de sportvisser in Nederland, heeft MyCatch als slogan ‘My world of fishing’. Een slogan die niet alleen voor de individuele gebruiker geldt, maar ook voor de hengelsport als geheel.

Juul Steyn, oud-hoofdredacteur van Hét Visblad en de oprichter van MyCatch: “Wij willen uiteindelijk een globaal netwerk worden van betrouwbare vangstgegevens waarmee nauwkeurig is te monitoren hoe het met visbestanden gaat. Hoe meer gegevens, hoe meer zeggingskracht deze hebben richting de wetenschap en politiek. Natuurlijk is dit een lange-termijnvisie, maar we zullen er alles aan doen om dit doel te bereiken. Ik geloof er namelijk heilig in dat sportvissers een belangijke rol kunnen spelen bij de bescherming van visbestanden. Het zou geweldig zijn als wij daar als MyCatch ons steentje aan kunnen bijdragen.”


Juul Steyn, het brein achter MyCatch: een gebruiksvriendelijke sportvis app met een groter doel: wereldwijd visbestanden monitoren.

MyCatch is vanaf nu verkrijgbaar als Android app in Google Play. De versie voor iPhone volgt later.

Meer informatie:

-> Luister naar Radio 538 'Evers staat op', waarin Edwin Evers Juul interviewt over MyCatch (Uur 2, minuut 16)

www.mycatchapp.com
facebook.com/mycatch
www.youtube.com/mycatchapp

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide