Prijs tijdens WK Vliegvissen 2014 voor Peter Elberse

5388
05 jun 2014

Peter Elberse heeft in de derde sessie van het WK Vliegvissen nog een prijs gewonnen te weten: Beste resultaat (meeste vissen) van 140 deelnemers in sector 3 (Vltava rivier). 56 forellen in drie uur vissen. Hij won deze mooie gegraveerde vaas als trofee.

Nu we weer thuis zijn, kunnen we terugkijken op een top kampioenschap.

Alle deelnemers hebben goed gepresteerd: 
Peter Elberse scoort tweemaal een 1 in zijn vak en vangt zelfs tijdens de derde sessie de meeste vissen van alle deelnemers.
René Koops scoort op het meer een tweede plaats en tijdens de bank sessie een zevende. Marty Maas weet twee maal een vierde plaats te scoren. Annemarieke behaalt een vijfde plaats en Bram behaalde een zevende plek.Een land dat, zonder noemenswaardige natuurlijk forelwater, zich individueel plaatst op een 35ste 37ste 42ste 83ste en 100ste plaats tussen landen die dagelijks op dit type water met deze vissoorten te maken hebben, is een geweldig resultaat.
Daarnaast had dit team zich ten doel gesteld om als landenteam mee te willen doen bij de top. Ook dit is gelukt; van een jarenlang gemiddelde van een 19de plaats werkte ze zich naar een 11de plaats. Chapeau!!!!!!!!

Ook het hebben van mensen aan de waterkant die net je dat duwtje extra kunnen geven en je kunnen wijzen waar de vis zich op dat moment zich begeeft of je zegt dat je verder moet omdat dat gaatje waar je in vist nu wel uitgevist is, blijkt van onschatbare waarde te zijn.

Mijn hoop is dan ook dat we, als Nederland, deze tak van sport in onze harten gaan sluiten en dat we het mogelijk kunnen maken met een volledige afvaardiging een volgend kampioenschap wellicht in de top tien te mogen geraken.Klik hier voor het wedstrijdwater
Klik hier voor een impressie van de 1e dag
Klik hier voor een impressie van de 2e dag
Klik hier voor een impressie van de 3e dag
Klik hier voor de finale/overzicht

Met vriendelijke groet,

Richard

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.