In de WK-Junioren-Spotlights: Nick Koopmeiners, Johnno van de Haar en Randy Roumen

5114
02 jul 2014

Over tweeëneenhalve week wordt Assen omgetoverd tot uitvalsbasis voor het WK Junioren Zoet 2014. Binnen de leeftijdscategorieën U14, U18 en U23 wordt over twee wedstrijddagen uitgemaakt wie zich kampioen van de wereld mag noemen. Inmiddels zijn de eerste twee gladiatoren uit de U18 aan u voorgesteld, vandaag is het de beurt aan het trio dat dit team completeert. Deze zomer zijn Nick Koopmeiners, Johnno van de Haar en Randy Roumen te bewonderen aan het Noord Willemskanaal.

Nick Koopmeiners is inmiddels een gelouterde kracht in de U18-ploeg. Hij was er al bij tijdens het WK in 2012 en ook in 2013 stond hij zijn mannetje op het internationale podium. “Dat eerste WK was een van de mooiste prestaties. Maar ook heb ik al goud, zilver en brons gewonnen tijdens de TopCompetitie de afgelopen jaren”, vertelt de visser uit Dordrecht. Dat hij in een paar uur tijd een aardig hengeltje vast kan houden, heeft hij inmiddels bewezen. “Mijn grootste vangst was 48 kilo brasem in vier uur tijd.” Het is te hopen dat hij dit kunstje tijdens het WK kan herhalen.

 

Nick Koopmeiners

Hij wordt inmiddels de koning van de TopCompetitie genoemd. Johnno van de Haar won de twee voorgaande edities van dit nationale evenement en daarom is het niet meer dan logisch dat hij geselecteerd is voor het WK in Assen. Toch zegt Van de Haar nog iedere dag te leren. “Ik zit in het EVEZET-fishingteam en daar vis ik samen met bijvoorbeeld Nico Bakkernes. Daarnaast heeft coach Jack Valkenburg me geleerd hoe ik goed met de matchhengel kan vissen.” Dit belooft veel goeds voor de kansen van zijn ploeg tijdens het komende toernooi.

 

Johnno van de Haar

Met Randy Roumen is het viskwintet compleet. De Limburger vist het liefst met de vaste stok en daarmee behaalde hij al een aantal noemenswaardige resultaten. Zo werd hij in 2012 Nederlands kampioen Clubs met zijn hengelsportvereniging Ons Genoegen Roermond. “Een jaar later wonnen we brons”, voegt Roumen daaraan toe. “Ook individueel heb ik vorig jaar beter gepresteerd, ik werd bijvoorbeeld derde tijdens de TopCompetitie.” Aan ervaring ontbreekt het dus niet en ook weet hij hoe het is om op het podium te staan. Ingrediënten die tijdens het WK goed van pas komen.

Randy Roumen

Kijk voor meer informatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.