WK Junioren Zoet: Assen startklaar voor vis-invasie

5841
21 jul 2014

Na het WK Zoetwatervissen in Almere (2009) en het WK Dames in Leeuwarden (2012) heeft Sportvisserij Nederland opnieuw een WK naar ons land weten te halen. Op 25 en 26 juli is Assen (Havenkanaal en Noord Willemskanaal) het decor voor de ‘Youth World Championships Angling 2014’. Met drie leeftijdscategorieën een van de grootst georganiseerde viswedstrijden van de officiële internationale wedstrijdorganisatie FIPS e.d. Nederland als visland is uiteraard in alle categorieën vertegenwoordigd en ziet zelfs kansen op eremetaal.

De beste wedstrijdvissers van de wereld onder 14, 18 en 23 jaar zullen in een tweedaagse krachtmeting uitmaken wie zich per categorie Wereldkampioen 2014 mag noemen. Omdat het evenement dit jaar in eigen land wordt gehouden heeft Sportvisserij Nederland zich voor het eerst in haar geschiedenis op alle leeftijdsgroepen ingeschreven. De U18 en U23 teams zijn al jaren vaste waarden op de internationale toernooien, maar dit jaar zal ook het nieuw gevormde U14 team acte de présence geven. Daarmee vestigt de organisatie een nieuw record, nog nooit namen er zoveel landen (11) deel aan het de jongste categorie. Maar ook de U18 en U23 categorieën (resp. 16 en 17 landen) beschikken over een sterk bezet deelnemersveld.

Sjors Milder

Dat de Nederlandse talenten een aardig potje kunnen vissen wordt al jaren bewezen. Zo behaalde de U23-ploeg een zilveren medaille in 2009 en heeft Sjors Milder inmiddels een individuele gouden (2010) en zilveren (2013) plak in de prijzenkast hangen. Toch is Nederland niet het eerste land dat genoemd wordt als het gaat om de kanshebbers. Coach Jan van Schendel legt uit waarom. “Wie zijn wij om te denken dat we wereldkampioen worden terwijl we dat nog nooit geweest zijn? Landen als Hongarije, Engeland en Frankrijk bewijzen al jaren wereldtop te zijn. Maar wij hebben het voordeel dat we in eigen land vissen, dus wie weet zijn er mooie dingen mogelijk. Onze U23-groep is erg sterk. We hebben veel ervaring en veel individuele kwaliteiten. Hetzelfde geldt voor de U18-ploeg en van de U14 mag je nog weinig verwachten aangezien ze voor het eerst meedoen. Toch vind ik dat er veel potentieel in deze groep zit, dus ik laat me graag verrassen.”

WK parcours

Maandag 21 juli starten de trainingen waarna op woensdag het WK officieel wordt geopend met een vlaggenparade door het centrum van Assen. Vervolgens vindt op donderdag de officiële training plaats gevolgd door de wedstrijddagen op vrijdag en zaterdag. Dat jeugdvissen hip is wijzen de verkoopcijfers van de JeugdVISpas al tijden uit. Daarom heeft Sportvisserij Nederland op de wedstrijddagen (25 en 26 juli) het Stekkie Jeugdparcours georganiseerd. Hier kunnen kinderen alles te weten komen over vissoorten en vismethoden en ook kunnen ze een handtekening scoren bij Ed Stoop en Marco Kraal van Vis TV. Al met al genoeg reden om tijdens het WK een bezoekje te brengen aan Assen!

Kijk voor wedstrijdinformatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl

Actief op Social Media? Met #angling2014 praat je online mee over het WK!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.