Veel regen én vis tijdens eerste WK-trainingsdag (video)

6625
21 jul 2014

De eerste trainingsdag van het WK Zoetwatervissen voor Junioren is een feit. Assen zag vandaag grauw en de regen kwam met bakken uit de hemel gestort, maar dit weerhield de deelnemers er niet van om het parcours te verkennen.

Ed Stoop zag dat de U14-categorie, die aan het Havenkanaal zitten, aardig vis ving. “Die kleintjes haalden soms dikke brasems uit het water, dus er werd echt wel goed vis gevangen. De U18 en U23 zitten aan het Noord Willemskanaal en zoals verwacht moesten die op kleine vis mikken. Sommigen zag ik toch echt wel twee of drie kilo kleine vis vangen, dus het is goed te doen.”

Check hier het videoverslag met Ed Stoop van de eerste dag:

 

De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn een stuk beter dan vandaag, maar of dit ook invloed heeft op de visvangsten, betwijfelt Stoop. “Voor de deelnemers en de toeschouwers is het natuurlijk geweldig dat het weer beter wordt. Lekker vissen met de zon op je knar en de toeschouwers die kunnen genieten van de wedstrijd én het weer. Maar het is moeilijk in te schatten of het mooie weer ook positieve effecten heeft op de visvangst. Laten we het hopen!”

Tot en met donderdag wordt er door de deelnemers getraind op het parcours waarna op vrijdag en zaterdag de degens worden gekruist om de medailles. Wie wordt er gekroond tot Wereldkampioen 2014? Maak het live mee, neem een kijkje in Assen!

Kijk voor wedstrijdinformatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl

Actief op Social Media? Met #angling2014 praat je online mee over het WK!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide