Het podium voor de derde keer in vier jaar.

4608
22 jul 2014

Het WK Feedervissen 2014 was een prachtig kampioenschap waarin we heel goed hebben meegedaan en waar we ook bij de betere teams hoorden. De beloning hiervoor is de bronzen medaille.

Toen ik erover nadacht kwam ik tot de conclusie dat we toch wel erg goede trainingsboxen geloot hadden tot aan de vrijdag. Op de vrijdag zelf kwamen we alle problemen voor een hele week tegen. Overal obstakels. Wanneer je daar omheen kon vissen was er geen probleem en beten de vissen zelfs goed. Maar er waren enkele plekken waar niet te vissen viel. Je zou er maar loten tijdens de wedstrijd.

De eerste wedstrijddag verliep uitstekend. Wanneer je in totaal 24 punten vist met 5 vissers in vakken van 25, sta je daar meestal mee aan de leiding. Wij kwamen echter niet verder dan de 3e plaats. 1 punt achter Ierland en zelfs al 13 punten achter de fantastische Engelse ploeg. Ondanks het goede resultaat, was de totaaloverwinning bijna niet meer te behalen. Tja, 11 punten totaal voor het Engelse team is gewoon belachelijk goed natuurlijk. 
 
Na onze 24 punten kwam er een “gat”. Het volgende land, Frankrijk, had al 14 punten meer dan wij. Eigenlijk hadden 3 teams de dag overheerst en dat waren ook de teams die hier de meeste viservaring hadden.

Toch was het een aparte wedstrijd geweest. De Engelsen vonden een manier om op één en dezelfde plek zowel de voorns als de brasems aan de praat te houden en dat werkte prefect. Ierland daarentegen was vol voor de voorns gegaan en had die ook overal goed gevangen. Wij tenslotte, hadden in totaal maar een derde van het aantal vissen van onze tegenstanders maar hadden wel bijna overal ‘skimmers’ gevangen. Daar waren we vol voor gegaan. Dat liep niet slecht af en toch was het een mindere dag voor de brasems. Iedereen die wel eens op een Iers meer gevist heeft zal wel weten dat op kalme dagen met weinig wind, de omstandigheden daar niet ideaal voor waren.

De tweede dag waren de weersvooruitzichten hetzelfde en dus besloten we dat we ook meer rekening met de voorns gingen houden. Deze laatste dag werd nog een heel ander verhaal. In twee vakken was er geen enkel probleem maar het ging in de andere drie absoluut niet goed. Tel daarbij nog op dat, volgens de berichten die ik hoorde, Frankrijk in alle vakken goed bezig was, dus jullie zullen begrijpen dat ik totaal niet gerust was op de eindafloop.

Gelukkig kwam Dirk Ekkelenkamp nog redelijk goed terug na een matig begin en behaalde Peter van der Willik een prima uitslag in vak E. Al met al bleek het allemaal net aan genoeg om derde te blijven.

 
Kampioen Engeland                                     Zilveren Ierland

We zijn nu wel de gedeelde eerste plaats in de ranking van het feedervissen kwijt aan Engeland. Geen probleem wat mij betreft. Dat is ook echt de beste ploeg op dit moment.

Wat me het meest is bijgebleven van dit kampioenschap? Het feedervissen wordt enorm snel populair en het niveau stijgt met de dag. Veel landen ken je nu al niet meer terug in vergelijking met twee jaar geleden, vooral wanneer het gaat om kleine vis.
We zullen als team echt moeten blijven verbeteren want onze voorsprong aan ervaring zijn we in rap tempo aan het verliezen. Dat is helemaal geen schande, dit is nu eenmaal een relatief makkelijke visserij en veel Europese vissers worden snel beter.

 

Hoe dan ook, we hebben in dit mooie kampioenschap laten zien dat wij bij de betere teams hoorden. Met als resultaat de bronzen medaille.

Jan van Schendel
Bondscoach

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.