Vrouw vangt grote haai in Zeeland

15266
24 jul 2014

Deze zomer worden er langs de Nederlandse kust opvallend veel haaien en roggen gevangen. Het lijkt dit jaar meer dan anders te zijn.

Onlangs meldde we een spectaculaire vangst van Frank Dekker, een ruwe haai van 149 cm. Afgelopen weekend ving Marloes Dekker een nog grotere haai. Haar haai was 156 cm lang en woog 21 kilo. Ook kwamen er meldingen uit Zeeland van meerdere pijlstaartroggen en hondshaaitjes. Er werd er zelfs een stekelrogje gevangen. Van de laatste 30 jaar zijn slechts enkele vangsten van stekelrog bekend uit Nederlandse kustwateren.


Marloes met haar grote haai, die na de foto uiteraard weer mocht zwemmen. De haai is getagd in het kader van het monitoringsprogramma van Sportvisserij Nederland.


Deze kleine stekelrog werd aan boord van de Pirate II gevangen. (Foto: Corné Marijnissen.)


Bij pijlstaartroggen moet je extra opletten voor de giftige stekel aan de staart.

Sharkatag 13-15 aug.

Sportvisserij Nederland is blij met deze ontwikkeling en hoopt dat er ook veel haaien en roggen worden gevangen tijdens de Sharkatag (haaivisevenement 13-15 aug) Sportvissers helpen mee met het onderzoek naar haaien en roggen in de Noordzee door mee te doen aan Sharkatag. Alle haaien en roggen werden netjes terug gezet.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.