WK Junioren 2014: trainingsdag met zwarte rand (video)

5666
24 jul 2014

Het prachtige weer op de derde trainingsdag van het WK Zoetwatervissen voor Junioren werd overschaduwd door de tragische gebeurtenissen van afgelopen week. Daar waar de wedstrijdvissers het water verkenden, arriveerde in Eindhoven het eerste vliegtuig met slachtoffers uit Oekraïne.

Een indrukwekkende minuut stilte en een ingetogen sfeer verraadden dat ook de vissers last hadden van de omstandigheden. Echter komt de aftrap van het WK steeds dichterbij en dus moest er worden overgegaan tot de orde van de dag. Vissen.

Met de vangsten was het wederom niet al te best. Voornamelijk kleine vis met hier en daar een bonus in de vorm van een brasem. Er is dan ook nog geen pijl te trekken op het eventuele verloop van de wedstrijddagen. De loting gaat veel uitmaken aldus bondscoach Jan van Schendel. “Er is een aantal plekken op het parcours waar zich dikke vis ophoudt. Die worden door de druk van de trainingsdagen van hot naar her gestuurd, dus het is afwachten waar ze vrijdag en zaterdag verscholen zitten. Daar moet je een beetje geluk mee hebben.”

Check hier het videoverslag met Ed Stoop:

Donderdag vindt de officiële training plaats waarna op vrijdag en zaterdag om de knikkers wordt gevist. Nederland – vertegenwoordigd in alle drie de leeftijdscategorieën – mikt op een podiumplek maar volgens Van Schendel wordt het een ongekend spannend kampioenschap. “We hebben een goede ploeg, maar er zijn hier wel tien landen die kunnen winnen. Spannender dan dit kan het niet worden.”

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.