Hengelsportfederatie Groningen Drenthe vernieuwt website

15205
25 jul 2014

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft haar website volledig vernieuwd. Een nieuw design, optimalisatie voor mobiel gebruik en integratie van social media zijn enkele belangrijke verbeteringen.

In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) en er wordt meer gebruik gemaakt van beeld en iconen. Daarnaast zijn social media uitgebreider geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, embedded Youtube video’s, en meer. Ook is het beheerstyseem volledig vernieuwd.

-> Bekijk hier de nieuwe site!

Mobiel gebruik

De website is meteen geschikt gemaakt voor mobiel gebruik. Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zo’n 30%. Via ‘responsive design’ past de layout van de site zich automatisch aan op basis van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen ook nog eens beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.


Stijgende lijn mobiel gebruik in de afgelopen jaren

De federatie heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken uit Google Analytics de inhoud van de site aanzienlijk te verbeteren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte en gezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast. Slecht bezochte pagina's zijn aangepast of verwijderd.

De tweede van een reeks nieuwe sites

De nieuwe website www.vissen.nl is na die van Sportvisserij Zuidwest Nederland de tweede in een reeks van nieuwe sites. De komende maanden zullen ook de andere vijf federaties, De KSN en de SNB hun website volledig vernieuwen. Parallel hieraan zal ook de website van Sportvisserij Nederland meegenomen worden.

Sinds enkele jaren maken de zeven federaties en De KSN gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. Ook de SNB zal aansluiten. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het ons!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van de federatie. Kijk gerust eens rond op hun nieuwe site. Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het vooral! En laat via hun Facebook fanpage vooral weten wat je ervan vindt!

Sportvisserij Nederland feliciteert Hengelsportfederatie Groningen Drenthe van harte met haar nieuwe website!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.