Urkers vissen Lauwersmeer leeg

12180
25 jul 2014

LAUWERSOOG - Urker vissers met een kotter uit Zoutkamp (ZK38) vissen momenteel het Lauwersmeer leeg, sportvissers in het gebied zijn woest. Wellicht kun je de kotter zien varen. De Urkers - zo'n acht personen - zouden lange dagen op het Lauwersmeer aan het vissen zijn met één kotter, de Zoutkamper ZK38, plus drie ‘bijboten'. Al een tijdje. De groep heeft volgens de sportvissers enkele honderden fuiken geplaatst.

(foto: HSV Den Helder)

De Urkers vissen niet alleen op paling, waarvoor zij een vergunning hebben. Dit mag tot 1 september. Het zou de beroepsvissers juist te doen zijn om de bijvangst, zoals snoek, snoekbaars, baars en karpers.

-> Lees het hele bericht op de site van Dagblad van het Noorden (let op: sinds 25/7 is het bericht op de site van DVHN niet meer beschikbaar).

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, visrechthebbende op het Lauwersmeer: 'Dit is helaas geen nieuw fenomeen maar is al jaren een probleem. We hebben inmiddels al contact opgenomen met het waterschap. In de VBC is het ook regelmatig onderwerp van gesprek. Wellicht dat meer media-aandacht en het bundelen van krachten met alle betrokkenen nu eens een einde kunnen maken aan deze praktijken. Het is nota bene een Nationaal Park!'

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.