Eerste wedstrijddag WK Junioren: U14 en U18 ruiken podium (video)

7416
25 jul 2014

Na vele maanden van voorbereiding klonk vrijdagochtend eindelijk het startschot voor het WK Zoetwatervissen voor Junioren. Drie Nederlandse ploegen (U14, U18 en U23) bivakkeerden al een week in Assen om het Havenkanaal en Noord-Willemskanaal te verkennen. Dat is namelijk de plek waar de medailles worden vergeven en daarvoor ligt Nederland na de eerste wedstrijddag nog steeds op koers.

Na een zonnige trainingsweek trokken vrijdag de wolken over Assen en stortte de regen naar beneden. Dit weerhield de Nederlandse equipe er niet van om vol goede moed aan de eerste WK-dag te beginnen. Van de drie ploegen behaalde de U18 uiteindelijk het beste resultaat van de dag. Met een derde positie in het klassement heeft de ploeg van Jack Valkenburg goede papieren om zaterdag het podium te mogen bestijgen. “We mikten op een plaats bij de eerste vijf, dus we zijn goed begonnen”, legt Valkenburg de verwachtingen uit.

Johnno van de Haar viste een zeer goede dag en behaalde een eerste plek in zijn sector. Valkenburg benadrukt het teambelang, maar is blij met de individuele opsteker voor zijn pupil. “We willen als land een prijs pakken, maar dat Johnno zo goed viste is natuurlijk mooi meegenomen. Hij staat nu vierde in het individuele klassement, wie weet kan hij nog stijgen.”

De nieuwbakken U14-ploeg heeft een uitstekend debuut doorgemaakt. Een vierde plaats als tussenstand biedt volgens Stefan Verhoeven perspectief voor het vervolg van het toernooi. “We hebben goed gevist vandaag, in drie van de vier sectoren vingen we dikke brasem. Morgen loten we in ieder geval een kopplek, dus dat is gunstig.” De bondscoach zag zijn talenten Bas de Pijper en Collin Besseling naar een keurige tweede en derde plek in hun sector vissen. “Zij konden goed met de druk omgaan. Maar ik ben vooral blij dat ze het naar hun zin hebben gehad, die jongens vonden het prachtig! Morgen vist Johan Bakkernes voor Siem Dorssers zodat alle vissers ervaring op kunnen doen.”

De ploeg waar op voorhand misschien wel het meest van werd verwacht, kon de favorietenrol niet waarmaken. Een dertiende plaats voor het U23-team, met liefst zevenendertig punten achterstand op koploper Polen, geeft geen rooskleurige verwachtingen voor de tweede wedstrijddag. Toch tovert coach Jan van Schendel ongetwijfeld een geniale tactiek uit de hoge hoed om de nog iets van de eer te redden.

Klik hier voor het landen resultaat U14
Klik hier voor het individuele resultaat U14
Klik hier voor de vakresultaten U14

Klik hier voor het landen resultaat U18
Klik hier voor het individuele resultaat U18
Klik hier voor de vakresultaten U18

Klik hier voor het landen resultaat U23
Klik hier voor het individuele resultaat U23
Klik hier voor de vakresultaten U23

Check hier de video met Ed Stoop van de eerste wedstrijddag


Kijk ook op www.wkjuniorenzoet2014.nl.

Bent u actief op Social Media? Met #angling2014 praat u online mee over het WK!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.