Nieuwe trailerhelling Stellendam

5078
21 aug 2014

In de buitenhaven van Stellendam wordt een nieuwe trailerhelling inclusief grote aanlegsteiger gerealiseerd. Dat is de uitkomst van overleg door Sportvisserij Zuidwest Nederland, Bootvisvereniging Zuid-West Nederland en Havenbedrijf Rotterdam nadat de aanleg van een helling op Maasvlakte 2 niet mogelijk bleek.

Met de aanleg van Maasvlakte 2 ging de trailerhelling op de Maasvlakte verloren. Hier zou een nieuwe helling op Maasvlakte 2 voor in de plaats komen, maar op de plek die in de vergunning was voorzien bleek het onmogelijk er een aan te leggen. Dit vanwege de meer zeewaartse ligging en het feit dat het zand er meer en harder beweegt dan vooraf was voorzien. Hierdoor zou de helling na slechts zeer korte tijd al niet meer bruikbaar zijn. Er is nog gezocht naar mogelijke andere locaties meer landinwaarts, maar die werden om nautische en veiligheidsredenen afgekeurd door de Havenmeester van Rotterdam.

Alternatief
In overleg met Bootvisvereniging Zuid-West Nederland is Stellendam als meest voor de hand liggend alternatief naar voren gekomen. Havenbedrijf Rotterdam zal ter compensatie van de verloren gegane helling op de Maasvlakte de bestaande helling in Stellendam volledig renoveren. Er komt een gloednieuwe, bredere en langere helling plus een vlottende aanlegsteiger met loopbrug naar de vaste wal. Hiermee wordt het traileren een stuk eenvoudiger, veiliger en kunnen twee boten tegelijkertijd te water gelaten worden. De overeenkomst is ondertekend, een aannemer in de arm genomen en indien er geen zwaarwegende bezwaren komen op de aangevraagde vergunningen, zal de trailerhelling nog dit jaar worden gerealiseerd.

Maasvlakte

De nieuwe trailerhelling in Stellendam zal ook bootvissers op de Maasvlakte gaan bedienen. Vanuit Stellendam is het net zo ver varen naar de ZBJ en de Meerkerk als richting de Maasvlakte. Daar mag na een lobby van de georganiseerde sportvisserij aan de zuidkant, vanaf de zuidelijke lichtopstand van de Waterweg, worden gevist. Dit betekent dat de blokkendam en de wateren voor het strand allemaal toegankelijk zijn voor bootvissers. Het is wel verboden om met de boot binnen 150 meter van de laagwaterlijn te komen bij de stranden. Reden hiervan is de veiligheid van de badgasten/recreanten. Een gedetailleerde kaart van het bevisbare gebied bij de Maasvlakte is beschikbaar op de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.