7,5 km staand want in Europoort en Maasvlakte toegestaan!

7330
03 sep 2014

Het Ministerie van Economische zaken heeft drie beroepsvissers toestemming verleend voor het vissen met staand want in het Europoort en Maasvlakte gebied. Dit blijkt uit de vergunningen die door Sportvisserij Zuidwest Nederland zijn opgevraagd bij het Ministerie van Economische Zaken.

Elk bedrijf heeft een vergunning om met maar liefst 2500 meter staand want te vissen in de Maasmond, de Nieuwe Waterweg, het Calandkanaal en het Beerkanaal.

De afgelopen periode kreeg Sportvisserij Zuidwest Nederland talloze mailtjes en telefoontjes van sportvissers met klachten over beroepsvissers en overlast van de visserij met staand want in het Maasvlakte en Europoort gebied. Klaarblijkelijk gaat het hier om een legale, maar zeer ongewenste manier van vissen in het belangrijkste en drukstbezochte zeesportvisserijgebied van Nederland. “Ik ben zeer verbijsterd dat deze vergunningen zomaar zijn uitgegeven zonder overleg met andere partijen. Er zijn ook nauwelijks voorwaarden in opgenomen”, aldus Gilles Traas, bestuurslid en portefeuillehouder zeesportvisserij bij Sportvisserij Zuidwest Nederland.

De vergunningen zijn overigens geldig voor de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2015. Het is nog onduidelijk of vóór 2013 ook vergunningen zijn verleend. Er werd in ieder geval niet met staand want gevist en van overlast was dus ook geen sprake.

Bezwaar

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft na ontvangst van de vergunningen direct bezwaar aangetekend bij het Ministerie van Economische Zaken. Over de inhoud van dit bezwaar zullen we tijdens de procedure geen uitspraken doen.

Ook overlast van staand want?

Wanneer je zelf ook overlast van deze staand wantvisserij ervaart, vragen we je om dit zo duidelijk mogelijk vast te leggen en per e-mail aan ons kenbaar te maken. Indien mogelijk met foto’s van de vistuigen en boeitjes (waarop het nummer van het visserijvaartuig zichtbaar moet zijn) en een kaartje met daarop de exacte locatie.

Bron: Sportvisserij Zuidwest Nederland

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.