NK Sportvissen Junioren bij Nijkerk

4137
04 sep 2014

Komende zaterdag 6 september vist onze vaderlandse jeugd het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen voor Junioren aan de Arkervaart bij Nijkerk. En, gezien het feit dat mooi weer wordt verwacht, kan de wedstrijd wat dat betreft al niet stuk en worden ook de nodige supporters en andere belangstellenden verwacht. Van kijken naar vissen kun je immers heel veel leren. En, het is altijd weer een prachtig gezicht om al die jongens en meisjes uit alle delen van het land uiterst geconcentreerd bezig te zien met de hengelsport.

De wedstrijd begint, na een voorbereidingstijd van twee uur, om 12.00 uur en eindigt drie uur later om klokslag 15.00 uur waarna de vis wordt gewogen en weer ter plekke levend wordt teruggezet in de Arkervaart. Om 16.30 uur volgt dan de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen in Partycentrum ’t Koetshuis aan de Spoorstraat in Nijkerk.

De Akervaart is een bekend wedstrijdwater en al vaker het toneel van het NK Junioren. De vaart leent zich namelijk uitstekend voor het vissen met de vaste hengel op voorn, brasem en baars die hier veel voorkomen. Werphengels in welke vorm ook zijn bij dit kampioenschap niet toegestaan.

Ruim 100 jonge wedstrijdvissers doen mee aan het kampioenschap dat drie leeftijdscategorieën kent. Namelijk 9 - 13 jaar, 14 - 16 jaar en 17 - 22 jaar. Van elke categorie wordt na afloop dan ook de Nederlandse Kampioen gehuldigd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide